Jesmo li na pragu totalitarne kontrole obrazovanja?

ljubuski.info

Kvalitetno obrazovanje je jedan od najvrijednijih resursa kojeg možemo ostaviti budućim naraštajima. Kontrola obrazovanja je obilježje totalitarnih režima. Jesmo li na pragu takve kontrole?, pita se Općinski odbor Hrvatske republikanske stranke Grude u pismu upućenom medijima.

Grudski HRS dalje navodi kako je HNS odavno u službi propagande politike vladajuće stranke odnosno HDZ-a BiH, to je jasno ukoliko se samo pogleda izbor predsjedništva navedene organizacije.

Danas vidimo da na dokumentu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa stoji logotip HNS-a. Ovaj logotip je diskriminirajući za sve koji HNS smatraju nedostojnim onoga za što se predstavlja, a to je krovna organizacija Hrvata u BiH. HNS je krovna organizacija HDZ-a BiH i njihovih koalicijskih partnera, ništa više od toga.

HRS se, u potpunosti, zalaže za neovisno školstvo bez bilo kakvog političkog utjecaja. Ukoliko dopustimo politički utjecaj u školstvu, a nažalost svjedoci smo kako se on svaki dan povećava, naša budućnost u potpunosti je dovedena u pitanje!, stoji u pismu koje potpisuje Općinski odbor Hrvatske republikanske stranke - Grude.

OO HRS Grude

Glas naroda

Pripadnici koje stranke su na čelu šk odbora? Kako se zapošljava u školi? Kako se natječaji vrše? Tko dirigira tko če se zaposliti tko neće? Tko odlučuje sve? Pojedini profesori se boje lošu ocjenu dat jer zna da za to može snositi sankcije .. to i djeca vide! Čemu to vodi? Zna se čija djeca trebaju imati privilegirane ocjene i sve....a statistika se na nedužnim popravlja..onima za koje nema tko se javit.... Neovisno pravosuđe,školstvo ma i sve ostalo je temelj nekog zdravog društva.. sve dok je uvjet pripadnost stranci a ne regularno završena škola daleko smo mi od bilo čega... Zato mladost ode...zato nema mladih obitelji. Zato se razredi i broj djece smanjuje.... Tko ravnatelje postavlja?? Daleko je ovo od ičeg iole ozbiljnog...

Tko je u marka marulica predsjednik skolskog odbora?

Hdz hdz i hdz zna se ali j....ja profesora koji se njih boji i koji im se ulizuje! Zbornici su postale oličenje bez moralnih ulizica i šta onda očekivati od drugih.

Ako se pojedini profesori boje dati lošu ocjenu hadezeanskoj djeci onda nema dalje nema dalje zaista. Onda bi se takvi poltroni kao trebali pobuniti na ovo. O truleži!!! Ovo je sumrak školstva

Ovo je drsko, bezobrazno i bezobzirno, ne samo od HNS-a, nego i od Ministarstva obrazovanja.

Ako ovo bude u Mostaru i Livnu neka ga meću i nama.
Jadna je vlast koja svoje naljepnice stavlja na sve, još u violetin proizvod i svršeno.

HRS je jedina opcija

Jos fali pecati druga dragana.jadni smo moj narode.

I potpis Draganov, da svaku osobno pregleda trazeci buduce uvlaci[ * neprimjereno * ].

Bravar Zoran Tomić vodi politiku.he.he.

zar on nije tokar ko ija?

Tokar nego šta i krivotvoritelj i nine ni školu završio redovno i fan Dragana Čovića i rektor Sveučilišta jadna nam majka!

Još malo pa će pečat HNS biti na rodnom listu

da to nije ševin biljeg svakako mjenja imena škola da se neće zvati tako

Stvarno sramota,nemam rječi ,,koji glupani su ovo osmislili,sramota da se politika miiješa u škole,,,

Grafitisak radi na Barama se gradi

I šta će ministrica sad na ovo reći?ovo ni Hitler nije radio koja sramota

Nisu krive škole nego im poslali im poslala Mikulićka ministrica ali je zanimljivo da se u školama nije digla buna kad su ovo ugledali!!

Sindikati gdje ste???? Ne štrajka se samo za plaću jeste li se pobunili za ovo?

Ima li kraja adz bezobrazluku

Pa nezakoniti štambilji , obilježja I ovjere kao I za vrijeme Zloćudne osudjene tvorevine Herceg Bosne.
Nikakva razlika. Krsenje zakona I mijesanje u obraxovni sustav. Strankina skola strankina diploma strankin crni vilajet diktatura I jednoumlja

Šta fali štembiljin HB?Da ti nije bilo nje nebi ti niBiH bilo.

Ministrica stavlja logotipove stranke u kojoj se preko noći upisala. Prodana i nesposobna za takvo mjesto. Hdz zekani bi i crkvu privatizirali da mogu.

To njoj sa savjetnica iz Hsp-a meće, ne zna ona ko joj glavu nosa, bez nje je tabula raza

Trubala je nastaviti krojiti rutine ona je krojačica

Svako priopćenje HRSa je u sridu

Kaže Čovic mogao sam imati treći da sam htio pa taj lik smatra da smo mi njegovo vlasništvo a sto tisuća se iselilo radi politike adzeja

Bio bi show kad bi ovo bila istina. Nada zadnja ima riječ

Jesmo li na pragu totalitarne kontrole obrazovanja?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari