Milanović uručio odličja postrojbama HVO-a i MUP-a HR HB

ljubuski.info

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović uručio je u petak odličja umirovljenim generalima Hrvatske vojske i postrojbama Hrvatskog vijeća obrane i Specijalne policije MUP-a HR H-B, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Umirovljene generale Hrvatske vojske i postrojbe Hrvatskog vijeća obrane i Specijalne policije MUP-a Hrvatske Republike Herceg-Bosne, predsjednik Republike Hrvatske Milanović ranije je odlikovao na svečanosti u Kninu, u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO "Oluja", a danas im je ta odlikovanja uručio u svome Uredu u Zagrebu.

Naime, tom prigodom, u Kninu 4. kolovoza 2020., uručene su Isprave o odlikovanju, a danas su im uručena i sama odlikovanja, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Odlikovanje Red Nikole Šubića Zrinskog, za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu, predsjednik Milanović dodijelio je 1. gardijskoj brigadi HVO-a Ante Bruno Bušić - Livno, 2. gardijskoj brigadi HVO-a - Mostar, 3. gardijskoj brigadi HVO-a Jastrebovi - Vitez, 4. gardijskoj brigadi HVO-a - Sinovi Posavine te Specijalnoj policiji MUP-a HR HB.

U ime odlikovanih postrojbi odlikovanja su danas preuzeli njihovi zapovjednici general Anton Luburić, general Stanko Sopta, general Ilija Nakić, general Mato Bilonjić i general Mijo Jelić, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Kako je priopćeno iz Milanovićeva Ureda, za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske predsjednik Republike uručio je odlikovanje Velered kralja Petra Krašimira IV. s lentom i Danicom umirovljenom general-pukovniku Đuri Dečaku, umirovljenom general-pukovniku Marijanu Marekoviću, umirovljenom general-bojniku Rahimu Ademiju, umirovljenom general-bojniku Luki Đanku, umirovljenom general-bojniku Vinku Vrbancu i umirovljenom brigadnom generalu Anti Kotromanoviću te Mislavu Crnjcu, sinu umirovljenog general-pukovnika Miljenka Crnjca.

Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom odlikovan je i umirovljeni general-bojnik Nojko Marinović, zapovjednik obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, koji je preminuo prije jedanaest dana. Odlikovanje je uručeno obitelji u Dubrovniku, navodi se u priopćenju.

Glas naroda

Nosi malo u desno. Ne valja mu špura
Ili je roba kvalitetna a Zoka.

Zašto?!Kakav problem ti,ili iko,imaš sa ovim činom?I kakve ovo veze ima sa desnicom ili ljevicom?Državnički čin.Đe je problem?

Bravo predsjedniče!

ispade boli predsjednik od cokolinde 100 puta

Milanović će čoviću preotet RVACKI NARODNI SABOR KRADEZEA

neće li bogda izvest ovaj narod od ropstva

Ništa mi nije jasno. Zoki je davno govorio da je rat završio. Izgleda da bi on sad malo ratovao po BiH . Zoki, nije moglo 93 i neće više nikad. Uostalom spremajte svoju djecu u ratove,ja svoje nikome ne dam!!!

Jes on govorio i tako je.Ali iskreno reci je li se vi ponašate kao da je gotov.Je li ga on zaziva ili neko vaš?.Ili bi tribalo bit gotovo samo kad bude po vašem?

Ne moze Čoviču Niko nista. Jedino rahmetli Drug Tito da ostane. Čović I privatnu rijeku ima.

Hvala presjednice
Zivio!!!

El presidente

Specijalci MUPa HRHB dočekaše da ih se nakon dugo godina netko sjeti, da jedan komunjara i ateist dodjeljuje priznanje, te da istovremeno isti ti što su "priznati" nemaju status hrvatskog branitelja, a da ne spominjemo bilo kakva realna prava, pa čak niti priznati staž iz tog vremena!

bolje da je istinski komunista i ateist nego lažni rvat i katolik

Ne samo Hrvatska država već Hrvati kao narod su pali na ispitu zbog ratnih profitera i dezertera Milanović je poslušao Rojsa Kolinda nije htjela

Bravo,potpuno si u pravu. Dosta nam je svakorazni laznjaka.

E moj Mijo da su ti rekli da će te Milanović odlikovati rekao bi im da su ludi

Specijalna posteojba MUPa tkz.herceg bosne je osnovana 1994god.mislim da ni jednu borbenu akciju nisu imali?čisto osnovana da bi pojedinci uzeli činove i raznorazne funkcije,.molio bi demant ako sam u krivu.i unaprijed se ispričavam ako sam u krivu.

Nemaš pojma o životu

Milanović uručio odličja postrojbama HVO-a i MUP-a HR HB
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari