Najavljeno osnivanje još jedne pravaške stranke

Putem maila smo dobili najavu o pokretanju nove pravaške stranke po imenu HSP Herceg Bosne, koja nastaje temeljem nezadovoljstva sadašnjom pravaškom politikom u BiH.

Informaciju je potpisao "Inicijativni odbor" a istu donosimo u cijelosti:

Polazeći od činjenice da je hrvatski narod u BiH obespravljen i institucionalno nezaątićen,a političke elite vlast koriste za svoje osobne interese,odlučili smo se za osnivanje nove stranke na prostoru BiH,kojoj je naziv: „Hrvatska stranka prava Herceg Bosne“,a u skraćenom obliku „HSP HB“.

Već duži niz godina,prateć pravaąku scenu u BiH i njena neprepoznatljiva,pa i podaničkog spektra djelovanja,odlučili smo se da hrvatskom narodu u BiH ponudimo i podarimo stranku koja će biti u svrsi hrvatskog čovjeka i njegovih elementarnih prava,pa s toga pozivamo sve istinske pravašice i pravaše,Hrvatice i Hrvate da nam se priključe i daju svoj obol u političkoj borbi hrvatskog naroda u BiH za ravnopravniji status Hrvata.

Bosnu i Hercegovinu vidimo kao decentraliziranu državu,sa neupitnim suverenitetom,kao pravnu,socijalnu i sekularnu državu sastavljenu od tri(3) teritorijalne jedinice(Entiteti) i distriktom Sarajevo(mogući četvrti).

Bosnu i Hercegovinu vidimo kao uređenu državu sa srednjom razinom vlasti,koja se uspostavlja na temelju etničkih,zemljopisnih,gospodarskih,prometnih i drugih kriterija koji omogućuju diskontinuitet teritorija.

Inicijativni odbor HSP-Hercegbosne

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari