Osmero mladih preminulo uslijed trovanja ugljičnim monoksidom

ljubuski.info

Nakon izvršene analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do intoksikacije ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna, potvrđeno je iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije nakon utvrđenih nalaza obdukcije osmero mladih koji su preminuli u novogodišnjoj noći.

Podsjećamo, osmero mladića i djevojaka je slavilo Novu godinu u Tribistovu kod Posušja sa šest prijatelja, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susjednu vikendicu na spavanje. Jedan od mladića iz susjedne vikendice ih je ujutro u deset sati i pronašao mrtve.

Posljedice djelovanja ugljičnog monoksida na organizam ovise o njegovoj koncentraciji u zraku i o duljini izloženosti: koncentracija od samo 0,04% (400 ppm - parts per million ili broj čestica na milijun čestica je učestala mjera za izražavanje koncentracije plinova) može biti smrtonosna ako izloženost traje dovoljno dugo. Smatra se da čak i stotinu puta manja koncentracija pri izloženosti tijekom punog radnog vremena može biti uzrokom glavobolje.

Pri koncentracijama iznad 1% (10 000 ppm), ugljični monoksid onesvještava svoju žrtvu već nakon nekoliko udaha, a smrt nastupa već za nekoliko minuta. Kod takvih koncentracija smrt nastupa toliko brzo i bezbolno - praktički neprimjetno.

bljesak.info

Glas naroda

trovanje sa co se na sudskoj medicini na Šalati dokazuje za 15 minuta!

da, pa šta s tim...

Ima dosta nelogičnost ali o tom potom pokoj duši im svima

Svaki pogled na sliku ove mladosti dušu mi slomi! Daj Bože snage njihovim obiteljima!

Osmero mladih preminulo uslijed trovanja ugljičnim monoksidom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari