Za slučaj Aluminij zaduženo više tužitelja

ljubuski.info

Nakon što je Financijska policija Federacije BiH podnijela Tužiteljstvu HNŽ-a izvješće protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom "Aluminiju" teškog 204.5 milijuna maraka, formirani su predmeti protiv šest osoba, a zadužilo ih je više tužitelja, potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva Ana Raič.

Financijska policija Federacije Bosne i Hercegovine, kako su javili mediji, prošle godine je saslušala tada još aktualnog direktora Dražena Pandžu, te njegove prethodnike Marija Gadžića, Ružicu Udovičić, Nikicu Ljubića i Željka Kordića. Uz njih je saslušan i Vjekoslav Domljan, koji je kratko bio vršitelj dužnosti direktora.

Inspektori su češljali poslovnu dokumentaciju i korespodencije Aluminija od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine. Tko je u lancu odgovornih osoba Aluminija najodgovorniji za njegov krah, a tko se tu našao silom funkcije utvrditi bi trebalo Tužiteljstvo HNŽ.

Podsjetimo, mostarski gospodarski div koji je hranio izravno gotovo tisuću, a neizravno više tisuća obitelji preminuo je u srpnju 2019., svega par minuta iza ponoći. Proizvodnja je stala, radnici kojima se do jučer zavidjelo ostali su bez posla. Uslijedio je i pokušaj prosvjeda nezadovoljnih radnika, što je vrlo brzo s više metoda suzbijanja otpora razbijeno.

Neki djelatnici dobili su zamjenske poslove, neki otišli u EU, a neki su na birou, među 15 tisuća nezaposlenih Mostaraca.

Zadnji direktor Dražen Pandža opet je direktor. Kontaktiran je u Luci Ploče, gdje je direktor investicija i razvoja. Na izvješće financijske policije u kojem se nalazi i njegovo ime, te o zadnjim danima i konačnom izdisaju Aluminija nije imao komentara.

hercegovina.info

Glas naroda

Šta je s predsjednikom NO

To je skretanje vode sa mlina.Istraga će pokazati je li ,i ko je,još uvučen u cijelu prljavu rađu.Najodgovorniji,odnosno jedini odgovorni,je direktor jer on je potpisiva dokumente i ako je bio pod nečijim uticajem onda je sam kriv.U ovo poduzeće,koliko sam upoznat,su se svi ponašali ko da nikad nestat neće te je i ovo još jedan primjer loše poluprivatizacije ili nekog vlasništva radnika.

što je s (šupljo) klimoglavcima iz nadzornih odbora ?

Ovaj bugojanac nezna ni čarape izabrati a kamoli da upravlja velikom firmom.

On je jedno veliko nitko i ništa ali iskaznica pajdo

Najbolje bi bilo da se o ovome uopće ne piše čovjek se samo nervira a država plaća lopove

HDZ je pojeo aluminij šapatom a ostaje još HDZ krava muzara rvacka HDZ elektroprivreda
no piše se knjiga koja opisiva propast zapadne hercegovine pod demokratskom vlašču HDZa
dali o ovom išta zna naš poglavica poručnik sa bara koji "godinama sviša i obiša po hercegovini svedenoj na četri općine"

Pa to je uvik i bila ako oduzmemo istocnu

Za slučaj Aluminij zaduženo više tužitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari