Na natječaj HNK Mostar pristiglo 30 prijava

ljubuski.info

Na natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za autore do 35 godina starosti, koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a koji je zatvoren 1. siječnja, pristiglo je 30 važećih prijava, i to 23 iz Hrvatske i 7 iz Bosne i Hercegovine.

Koordinatorica ovog projekta Anita Milićević iskazala je svoje zadovoljstvo odazivom.
Tekstovi su pristigli iz raznih gradova Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Cilj je ovoga natječaja povećati angažman mladih autora i unaprijediti suvremenu hrvatsku dramu, što se manifestiralo raznolikošću dramskih tekstova koji su pristigli i brojem samih prijava. Drago nam je da smo animirali mlade autore i ovim putem želim zahvaliti svima koji su se prijavili, kazala je Anita Milićević.

Ovaj natječaj otvoren je 10. rujna 2020. godine, a rezultati će biti objavljeni 15. veljače 2021. na službenim stranicama Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru (hnkmostar.ba) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (hrvatiizvanrh.gov.hr).

Stručni žiri koji će odabrati najbolji dramski tekst čine ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, dramski prvaci HNK Mostar Robert Pehar i Jelena Kordić Kuret te koordinatorica projekta Anita Milićević.

Nakon odabira najboljeg dramskog teksta bit će objavljen i natječaj za izbor redatelja koji će inscenirati nagrađeni tekst tijekom 2021. godine, a predstava će biti uvrštena u redoviti repertoar HNK Mostar.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari