Objavljen drugi broj godišnjaka "Bilig"

ljubuski.info

Iz tiska je izašao drugi broj godišnjaka "Bilig", glasila udruge Hercegovačka kulturna baština - Bilig iz Ljubuškog.

U ovom broju objavljen je niz raznovrsnih kulturnih, društvenih i povijesnih priloga. Između ostalog, tu su zabilješke o kulturnim događanjima tijekom prošle godine u hercegovačkim općinama, književni prilozi hercegovačkih autora, prilog o djelovanju Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, tekst Vinka Grubišića o tri hrvatska pisma, Dragana Vidovića Jurine beside, prilozi Vesne Slobođan o Josipu Ruđeru Boškoviću, željeznici i Popovu polju i drugi.

Zanimljivi su i prilozi Ante Čuvala o dvama dnevnicima vojnika Mirka Govorka iz dviju vojska (domobranske i JNA), Wolffya Krašića o progonu hrvatskih studenata iz Hercegovine u Zagrebu krajem 1950-ih i početkom 1960-ih, Željke Šaravanje o poštanskim markama - čuvaricama povijesti i ljepote a valja spomenuti i sažeti prikaz Ante Ilića o hercegovačkim planinama koji prate fotografije Perice Biške. Osim toga, u godišnjaku je i katolički kalendar za 2021. s istaknutim neradnim danima u FBiH i Županiji Zapadnohercegovačkoj a u završnom dijelu nalazi se adresar kulturnih i sportskih društava u Hercegovini.

Godišnjak "Bilig" se može naručiti na email adresu udrugabilig [at] gmail.com ili preko facebook stranice Udruge.

Udruga HKB-Bilig

Glas naroda

Koliko košta?

Objavljen drugi broj godišnjaka "Bilig"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari