Kome Federalne ceste vrše eksproprijaciju zemljišta?

ljubuski.info

Bez obzira na to što JP Ceste F BiH nemaju urbanističku i građevinsku dozvolu, a onu lokacijsku, Ministarstva prostornog uređenja ZHŽ nisu poštovali, zajedno s gradskom upravom na čelu s Vedranom Markotićem i šefom Odjela za stambeno komunalne poslove Damirom Kozinom, nastavljaju eksproprijaciju parcela nekoliko vlasnika, kao i zemljišta u vlasništvu ZHŽ i grada Ljubuškog.

Dokumentaciju od strane JP Ceste F BiH je potpisala Gordana Kvasina izvršna direktorica Sektora za studije, projekte i građenje JP Ceste F BiH, a u ime gradonačelnika Markotića priloženu dokumentaciju je potpisao Danijel Barbarić

Upravo danas je započeo istražni postupak Tužiteljstva kantona Sarajevo, doznaje se iz ovog tužiteljstva, a njime je obuhvaćen rad nekoliko izvršnih direktora JP Ceste F BiH i samog direktora Ljube Pravdića. Međutim, prema informaciji, ovo nije jedina prijava zbog nezakonitog rada, već se prijave podnose i od strane članova Nadzornog odbora. Kontaktiran je i ured JP Ceste F BiH u Mostaru i oni se pravdaju kako sa slučajem rotora u Ljubuškom i nezakonitim radnjama nemaju ništa. To isto govore i službenici u Sarajevu smatrajući za krivca osobu koja potpisuje dokumentaciju, misleći na direktora Pravdića.

Postavlja se pitanje zbog čega svaki posao mora prolaziti nezakonitu proceduru, a ne da se radi prema zakonu? Pravdić je po struci diplomirani inženjer građevine, a Damir Kozina diplomirani pravnik.

U cijeli slučaj je uključeno i poduzeće Putovi. d.o.o. Grude, ali, kako se doznaje, oni se ograđuju riječima, kako su izgradnju proveli prema projektnoj dokumentaciji. To znači kako se dokumentacija htjela prepraviti bez upoznavanja osoba u postupku. JP Ceste F BiH i grad Ljubuški dokumentaciju skrivaju i na pisane zahtjeve, sukladno važećim zakonima, ju ne žele dostaviti. Doznaje se kako je i to predmet istrage istražitelja Tužiteljstva kantona Sarajevo.

Evo popisa osoba vlasnika kojima se početkom naredne godine nastavlja s postupkom:

esproprijacija

T.B.

Glas naroda

Državi trebaju lokalni gelipteri

Lipa pogleda

Jedina svrha ovog kružnog toka je kad netko pođe iz Ljubuškog prema Vitini sjeti se da je nešto zaboravio ima se gdje okrenuti

Dobraaa

Ili da se mi iz Radišića i Proboja vratimo na još jednu turu

Kakve veze ima rotor sa ovom ekspropraciom zemljišta za obilaznicu?Koliko sam upratio rotor,koji se nalazi na državnoj cesti radi federacija a obilaznicu radi grad.Ako je rotor građen bez dokumentacije onda su to federalni problemi ali ne vidim,i ne objašnjavaš,kako je to neko zakinut i oštećen izgradnjom rotora ako se i iz ove slike vidi da je isti napravljen ,u potpunosti na javnom dobru.Odete na katastar ba. i uvjerite se.Izgradnjom rotora niko privatno nije oštećen a dali je ili će bit izgradnjom obilaznice,čut ćemo.Inače moje je mišljenje da je isti triba bit na mistu postojećeg puta niz plantažu ali bila je javna rasprava i svak ,pa i ja,je moga dat svoje primjedbe i sugestije.Nisam čuo ia ni pročita da je iko išta tad ,suvislo,reka.

irudati jes to ti damire?

Ja sam proputovao Europom i malo nekim drugim kontinentima još ne vidjeh rotor na pravcu bez križanja s drugim cestama

Jest moj Juka neobično ali priliči ovom našem jadu od države.Naime još bi gore bilo da su napravili zaobilaznicu a federacija im,zbog politikanstva ,ne dopusti priključenje na državnu cestu.Ovako uspilo se izvuć od federacije njen dio i sad se u miru može radit ostatak.Ako Bog da i bude sredstava.

Pretrazi na internetu 100 najgorih (nepotrebnih) rotora svih vremena i vidjet ćeš da ih ima, ali ni jedan ipak nije ovoliko ekcentričan i to u pravom smislu riječi

Znači bićemo među sto u svijetu

Među deset smo po ludosti

Jure evo dođi u Kanadu ima ih u zadnjih desetak godina ko gljiva iza kiše , a to da su na srid pravca ima to svoju svrhu smanjvaju tkz. (T-bone) nesreća raskrižjima.

Nesreće se smanjuju drugim mjerama a ne kružnim tokovima na pravcu oni služe isključivo za brži protok vozila ili za pljačku proračuna

ali na raskrižjima

Malo dijete zna da je ovo državni kriminal čerupanje proračuna rotor se gradi da se poboljša propusnost vozila s prilaznih cesta a ovdje toga nema

Ima logike ima ima.

Tko je postavio kocku

Branko Kockica

Kakvi stručnjaci takav i rotor, zato neka i odgovaraju, za svoju nesposobnost

baš je LJep i ne stoje mu one ružne bandere i pokockai trotoar ,samo da su ga stavili u srid Beriša

Meščini da ovo nije bezze
s dojne strane će se spojit neka testa kad bude završena
Ima logike ima

Ja san razumija da je HDZ napravija rotor radi vinograda.Da se ne stvara gužva kad budu šleperi izvozili grožđe.

Je pajdo ovu godinu je sve ostalo na lozi radi nemogućnosti transporta

Rotor radi inkubatora, hladnjače i izvoza mladog Ljubuškog u Rusiju. Radovi se štelili kumu a svrha je upitna. Glavno je opuhat lovu, zna se, kradeze.

I ovaj rotor je dokaz da nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od adzovaca u BiH.

Sve je nevenko i ostali a majkemi i covic a sada stavili covjeka da ih izvuce i on u Hrvackom saboru suti ko nim nevrnko

Okolni gradovi otvaraju nove pogone,šire postojeće pogone,nova radna mjesta se otvaraju..radi se proizvodi se.......što je s Ljubuškim? Ili to samo u Ljubuškom za vrijeme izbora postoji? ....svima sve najbolje u 2021.

Otvorili su oni radna mjesta Ljubušacima u Njemačkoj Irskoj Austriji Norveškoj ...

Vecinom vlasnici Lučići ,sigurno su dobre platiše ili ih zastupas pro bono ..trebat ce i meni da znam i ne trazim dalje .

Da rotor nema veze sa stambenim zgradama slučajno.....

Nema ali ima s dvije benzinske pumpe

Naravno da ima... Nisu se slučajno krvili za dozvole za gradnju zgrada.. Koga hdz stvori on ga i ukopa kad mu ne triba,jadan onaj ko od njih zavisi naglo uzeti a naglo i ćućne.

Valjda ste skontali koji je mućak Nevenko Barbarić

Ovaj Markotic ili ne moze stici ili se pogospodija pa mu drugi potpisuju u isto njega.

Da bi ovaj kružni imam smisao spojite ga s Kokotom

Kome Federalne ceste vrše eksproprijaciju zemljišta?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari