Zbog kriminala u Aluminiju prijavljeno 6 direktora

ljubuski.info

Financijska policija Federacije BiH podnijet će Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije izvještće protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom "Aluminiju" teškog 204, 5 milijuna KM.

Prijavljeno je "šest odgovornih i ovlaštenih osoba u 'Aluminiju' koji su obnašali rukovodeće pozicije u ovoj kompaniji i bili su povezane osobe".

Naime, postupajući po zahtjevima Vlade FBiH i Župa nijskog tužiteljstva, inspektori Financijske policije su na temelju knjigovodstvenih isprava, poslovnih knjiga, financijskih i drugih izvješća, te ostale poslovne dokumentacije i korespodencije gospodarskog društva 'Aluminij Mostar, utvrdili činjenice koje se odnose na financijsko i materijalno poslovanje od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osim toga, sačinjen je i zapisnik o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijskog nadzora financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja gospodarskog društva 'Aluminij' koji je u formi Izvješća dostavljen Vladi Federacije BiH i Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.
Sačinjeno je šest izvješća o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima, kojima je za utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju Aluminija d.d. Mostar, za razdoblje od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine, prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u Aluminiju, kojima se stavlja na teret nanošenje štete gospodarskom društvu u ukupnom iznosu od 204.450.946,97 KM, navodi se u izvješću.

Podsjećamo, mostarski Aluminij je ugašen lani, a gašenje tvornice pratili su prosvjedi. Pogoni nekadašnjeg mostarskog diva iznajmljeni su privatnom, stranom konzorciju.

Iz Tužiteljstva HNŽ su potvrdili kako je "izvješćima obuhvaćeno više osoba", ali imena osumnjičenih, kao i sadržaj izvješća, za sada ne mogu iznositi u javnost. Tužiteljstvo će, dodaju, postupati po izvješćima.

bljesak.info

Glas naroda

Zar je u aluminiju bilo kriminala ja san mislija HDZ je sve radija po zakonu.

Odmah zamrznuti im imovinu do 3 koljena u zemlji i inozemstvu

Šta ako su direktori bili u partiji što sigurno jesu.To će zastarit i opet nikom ništa ko uvik.

Za dvjesto miliona ljude prozivati

a sta cemo s donacijama Aluminija Crkvama ... oce li fasada izdrzat ovu sramotu ...

Ništa se nije moglo raditi bez vrha adzeja

Imena ?

Nema dobročinitelja

Odavno pišem da i da ni struju ni radnike plaćali nisu bi poslovali sa gubitkom.Tuđman i HDZ su pokrenuli proizvodnju posle rata da bi narod ima di radit i od čega živit ali su lešinari izgleda odradili svoje.Najveća greška kod privatizacije nije bilo pogodovanje,to radi svak,već ova djelomična privatizacija koja je urađena da bi se političari imali odakle oparit.

U Sokolu je sve bilo pošteno

Zna se, kradeze, ima matična domovina kad zagusti. Tamo su već davno kupili nekretnine, baš za ovaj slučaj, nek se nađe.

kupit po 3 km prodati aluminiju po 20 km kako sam pametan

Hoće li predsjednik NO dekan Ekonomskog fakulteta odgovarati

Samo njih šestoro uspjelo razjeb..at aluminij!!! Svaka im čast!!!!!

HDZ daje ti krila

Hepok Soko Žitopromet Aluminij ... ma svaka čast

Jedina proizvodnja koja radi je u Ševa

Katastrofa tek dolazi

Bježite odavde dok još možete

Nije on dekan ekonomskog fakulteta, već prorektor (postavljen dekretom HDZ-a), polupismeni karataš.

Direktore postavlja partija i oni su pod šapom partije
plave ili
crvene

Direktore postavlja većinski vlasnik a to je vlada federacije.Ali kakva država takva i federacija i ništa bolji direktori.To vam je Tuđman napravio a vi i to raskopali.Ima li išta da je Alija napravio osim Maoče?

Nema, svaka čast!

Zbog kriminala u Aluminiju prijavljeno 6 direktora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari