Za poljoprivredno-prehrambeni sektor pomoć veća od 8 milijuna KM

ljubuski.info

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila Odluku o dodjeli financijske pomoći izvozno orjentiranim gospodarskim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933,02 KM bit će dodijeljena na ime financijske pomoći, prema odobrenim zahtjevima, za 31 izvozno orjentirani gospodarski subjekti iz poljoprivredno-prehrambenog sektora.

Sredstva su osigurana u Proračunu FBiH za 2020. godinu na razdjelu subvencija privatnim poduzećima i poduzetnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da sa subjektima iz ove odluke potpiše ugovor i vrši kontinuiran nadzor nad utroškom sredstava, a u skladu sa Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Podsjetimo Federalna vlada je ovom uredbom u tekućoj godini kao pomoć gospodarstvu izdvojila 90 milijuna KM.

Glas naroda

Ništa od toga,pokrali ste i ono što ste trebali dati b.ando l.opovska

kad će potpora za jesensku sjetvu,pa nemože biti svak izvoznik

Za poljoprivredno-prehrambeni sektor pomoć veća od 8 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari