Vlada FBiH ipak osigurala novac za cjepiva protiv korone

ljubuski.info

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine obavještava javnost kako za svoje građane ima osigurana potrebna sredstva za nabavku cjepiva protiv COVID -19.

Trenutno se razmatraju proceduralne mogućnosti u okviru zakonskih rješenja, jer s državne razine, pa ni putem resornog ministarstva, Vlada Federacije BiH nije blagovremeno obaviještena da kompletan iznos sredstava treba uplatiti do 15. prosinca 2020. godine za nabavku cjepiva putem Instrumenta za globalni pristup cjepivu protiv bolesti COVID-19 (COVAX mehanizam).

S obzirom na to da nije bila obaviještena, kompletan iznos nije mogla ranije planirati, a ni uplatiti.

Također, u potpisanom sporazumu, za koji je ovlastila federalnog ministra zdravstva, rokovi za uplatu rezerviranih doza vakcine, kao i njihovu isporuku nisu precizirani, te se tako sredstva nisu mogla ni planirati u ovogodišnjem proračunu Federacije BiH.

Naglašavamo da je Vlada Federacije BiH, u okviru COVAX mehanizma svoje obaveze redovno i blagovremeno izvršavala, te je podsjetimo, uplatila i avans za nabavku cjepiva iz sredstava Proračuna Federacije BiH u iznosu od 2.124.800 KM, a prema Instrukciji državnog nivoa, odnosno Ministarstva civilnih poslova BiH, priopćeno danas iz Vlade FBiH.

Napominjemo, da je Vlada Federacije BiH od početka pandemije izazvane koronavirusom za zdravstvo u Federaciji BiH izdvojila sredstva u iznosu od preko 43 milijuna KM, koja su bila neophodne za kupovinu medicinskih sredstava, kako za zdravstvene radnike, tako i za pacijente. U Proračunu za 2021. godinu za ovu namjenu planirano je 60 milijuna KM.

Također, usprkos svim poteškoćama koje je izazvala pandemija, Federalna vlada je svoje obaveze redovno izmirivala prema svim korisnicima proračuna i građanima, a tome svjedoči i redovnost isplate mirovina, kao i naknada za boračku populaciju te civilne invalidnine.

Resorna ministarstva zdravstva i financija rade na rješavanju ovog pitanja, a obavještavamo sve građane Federacije BiH da se ne brinu i da će cjepiva biti dostupna u rokovima u kojima je i planirana.

Vlada FBiH

Glas naroda

I da nema para za cjepuva osigurat ce to Bill, dobrocinitelj! On i Melinda su svakako izjavili da se zalazu da i siromasni i crnci dobiju cjepiva medju prvima. A sve kao borba protov diskriminacije i rasi.zma, prvo afroamerikance hoce da cijepe

Posto se zivotinje cjepe red je i da ljude cjepe jer su zaluđeni,sotona se bogati ali neće dugo ostario je a pare će ostati poslovica zatruj pa liječi

Vlada FBiH ipak osigurala novac za cjepiva protiv korone
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari