Ljubušak osvojio 10. Dane mladog maslinovog ulja

ljubuski.info

Zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, u Vodicama se nisu održali 10. Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji, ali organizator, Udruga dalmatinskih uljara, ocijenila je sva pristigla ulja i proglasila pobjednike.

Apsolutni prvak manifestacije i prvak u kategoriji sortnih ulja je Bruno Granić - SD Stara Teskera, oblica, iz Ljubuškog.

U velikoj konkurenciji Istarskih i dalmatinskih ulja u kategoriji ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Granić, član Udruge maslinara Ljubuški za monosortno ulje oblica je dobio 97,45 bodova. Među prvih 10 ulja nalazi se i višesortno ulje proizvođača Murić d.o.o također iz Ljubuškog sa osvojenih 96,58 bodova.

Od ostalih članova Udruge maslinara Ljubuški zlatne medalje za kvalitetu ekstra djevičanskih maslinovih ulja dobili su: Jure Sušac, Dragan Mikulić, Ivan Pavlović, SD Rupčić, Milenko Brbor, Krešo Šimić, Davor Vasilj, Andrej Lučić, Slavko Ramljak.

Na ocjenjivanje je stiglo 316 maslinovih ulja, kemijsku analizu radio je Zavod za javno zdravstvo u Šibeniku, a o organoleptičkim svojstvima odlučivala je Udruga senzorskih analitičara Olea Šibenik.

U kategoriji ekstradjevičanskih maslinovih ulja natjecalo se 277, a 184 osvojila su zlatnu medalju.

Svi sudionici natjecanja moći će podići rezultate u Vodicama ili Šibeniku uz prethodnu najavu dok će ostalima rezultati biti poslati poštom.

Rezultati ove i posljednjih godina samo su još jedan dokaz da Ljubuški čvrsto stoji na samom vrhu po kvaliteti maslinovih ulja.

Radio Ljubuški / infovodice.com

Glas naroda

Čestitke svima

Jesu li igrali kup ili prvebstvo pa polucili pobjedu...

A uuuuuuu veliki radnika!

A u tebe velik jad i ljubomora, pogledaj sebe prvo sta si postigao sa svojim zivotom pa komentiraj druge! Bruno je jako dobar i drag covik i jako dobar radnik!

Čestitke od srca.

Bravo Bruno

Dabogda se još oženio.

Cico cestitke,momak je dobricina ljudina i radnik!

Ljubušak osvojio 10. Dane mladog maslinovog ulja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari