Tužna objetnica - Jozo Milićević Galini

Na današnji datum, 7. siječnja 2009. godine u Zadru je preminuo pjevač zabavne glazbe iz Ljubuškog, Jozo Milićević Galini. Teška i okrutna bolest - rak gušterače, s kojom se hrabro nosio više od dvije godine, bila je jača i ugasila njegov život.

Dogodilo se to u obiteljskom domu, uz njegove najbliže, koje je, iako svjesni težine stanja, njegov odlazak jako i bolno iznenadio, budući da se u posljednje vrijeme razmjerno dobro osjećao.

Uz suprugu Anku, iza njega je ostalo četvero djece: Katarina, Karolina, Marko Anton i Karla.

Galini je rođen 9. svibnja 1962. godine u Lipnu u općini Ljubuški. Smrt ga je zatekla u naponu snage, u životnom dobu kad se najviše stvara. Vrlo rano se počeo baviti glazbom, s 14 godina počeo je svirati bubanj, a poslije je svirao i nastupao u nekoliko glazbenih skupina. S obitelji je živio i radio u Švicarskoj 11 godina, uz rad bavio se i glazbom. U Ljubuškom je otvorio autoelektro servis, a posljednjih godina s obitelji je preselio u Zadar, odakle mu je supruga, i radio je u Mercedesovu servisu kao dijagnostičar i šef službe.

Prvi album pod nazivom Neka joj oprosti nebo, snimio je u Zagrebu 1994. godine, a drugi, Ne budi me, ne zovi me, izdao je 1996. Treći album, Crni brod, izašao mu je 1997. godine, četvrti, Galini i prijatelji (Alen Nižetić, Trio Gušti...) 2001., i posljednji, Hercegovko prelijepa, 2006. godine.

Nastupao je tri puta na Mostarskom festivalu, tri puta na festivalu Marka Pola na Korčuli i jednom na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu i dobivao nagrade.

Snimio je sportsku himnu Za Ljubuški, nastupao je u zabavnim emisijama Federalne TV, bio u ocjenjivačkom sudu Nove TV.

Jozo Milićević Galini je bio osoba koja je zračila i plijenila iskrenošću, otvorenošću i ljudskom toplinom i kao takav lako je stjecao i uspostavljao povjerenje i prijateljstva. Uživao je ugled i simpatije kolega pjevača, koji su mu u znak potpore i pomoći za liječenje, 30.listopada održali veliki humanitarni koncert u Ljubuškom pod nazivom "Pjesmom za život". Nastupili su Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Dražen Zečić, Tiho Orlić, Alen Nižetić, Ivan Mikulić i drugi.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari