Više od milijun i pol KM kazne zbog kršenja epidemioloških mjera u FBiH

ljubuski.info

Sukladno negativnoj epidemiološkoj slici u Federaciji BiH, a postupajući po važećim zapovijedima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i preporukama Zavoda za javno zdravstvo, federalni inspektori nastavljaju kontinuirano vršenje pojačanih inspekcijskih nadzora kao podršku svim nadležnim županijskim inspekcijama, naročito u kontroli provođenja mjera na mjestima okupljanja većeg broja ljudi - ugostiteljskim objektima u zatvorenom i na otvorenom, tržnim centrima, većim trgovinama i prodajnim mjestima, kozmetičkim i frizerskim salonima, administrativnim prostorima, zdravstvenim ustanovama, vozilima javnih prijevoznih preduzeća...

U studenom su federalni inspektori u kontroli poštivanja epidemioloških mjera izvršili 317 inspekcijskih nadzora, u okviru kojih su zabilježili 26 slučajeva grubog kršenja epidemioloških mjera, a za koje će biti izdati prekršajni nalozi s financijskim teretom od 43.970 KM, te izrekli 28 rješenja o otklanjanju nedostataka, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH).

Kako se navodi, od početka vršenja pojačanih nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera, federalni inspektori su izvršili ukupno 1.524 inspekcijska nadzora, kojom prilikom su utvrdili 133 prekršaja s financijskim teretom od 230.880 KM .

U razdoblju od ožujka do kraja studenog, prema podacima koje su dostavile županijske inspekcije, zajedno s interventnim nadzorima federalnih inspektora, izvršena su 21.382 inspekcijska nadzora, doneseno 2.845 rješenja o otklanjanju nedostataka, te izrečena 954 prekršajna naloga s financijskim teretom od 1.565.695 KM. Osim toga, izrečena je 21 mjera o zabrani rada.

Prema trenutno raspoloživim i nepotpunim podacima, u studenom je u FBiH izvršeno ukupno 2.405 inspekcijskih nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera, doneseno 405 rješenja o otklanjanju nedostataka, te izrečeno 128 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 205.570,00 KM.

U odnosu na listopad, bilježi se povećan broj izvršenih nadzora (za 199 ili 9,02 posto), te smanjen broj uočenih prekršaja (za 66 ili 33 posto).

Riječ je o podacima i rezultatima sinkroniziranog djelovanja inspekcijskih tijela u Federaciji BiH, dok konkretnim i pojedinačnim podacima na području pojedinih županija isključivo raspolažu i obavještavaju javnost nadležna županijska inspekcijska tijela, navodi se u saopćenju.

Iz PUFBiH još jednom pozivaju i mole sve gospodarske subjekte i građane FBiH poštivati propisane mjere i doprinijeti stabilizaciji epidemiološke situacije i normalizaciji stanja u Federaciji BiH.

Glas naroda

samo udrite po narodu,napunite svoje gu.zičetine dabogda pukli

U Mostaru toga nema,niko se ne drži mjera i niko ne odgovara zbog toga, niti se kažnjava. Mi smo u svemu izuzetak,priča za sebe

A eno u Sarajevu ili Zagrebu toga ima, nezakonito ljudima naplaćuju kazne i ogranicajavju osnovna ljudska prava, a svejedno raste broj zarazeni, cak ih ima i vise. I sto vam to govori?

Evo gledam neki dan koliko su isprepadali (pojedinu) djecu. Jedna djevojcica ceka bus, a nema u krugu 100m oko nje nikoga, a ne skida masku... Isto tako djecak dodaje u park, na svjezi zrak ali ga udise kroz masku... Mislim da smo vec dovoljno stete nanijeli svima

Više od milijun i pol KM kazne zbog kršenja epidemioloških mjera u FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari