Za jednog pacijenta godišnje izdvoje 250.000 KM

ljubuski.info

Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH potrebna je pomoć nadležnih institucija za povećanje sredstava za oko 30 milijuna KM kako bi financiranje lijekova i usluga bilo po važećim propisima. Navode kako se kontinuirano zalažu kod nadležnih za povećanje sredstava u cilju realizacije obveza iz nadležnosti Zavoda.
Kako bismo ispunili zadani cilj potrebna nam je pomoć nadležnih institucija za povećanje sredstava za oko 30 milijuna KM, radi se o inovativnim lijekovima za koje trošak po pacijentu na godišnjoj razini iznosi i preko 250.000 KM", kazali su iz Zavoda.

Zdravstvena zaštita u cijelom svijetu usko je vezana za BDP, odnosno ovisna o standardu zemlje. To znači kako ekonomska razvijenost naše zemlje izravno utječe na razinu zdravstvene zaštite.
Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja se financira 82 posto iz uplate doprinosa, a iz proračuna FBiH samo 18 posto, tako da sredstva kojima raspolažemo nisu dovoljna za potrebe naših osiguranika, ističu iz Zavoda.

Većinom se na prijelazu svake godine u Federaciji BiH jave problemi s nestašicom lijekova za onkološke pacijente, no iz Zavoda kažu kako je ove godine opskrba citostaticima iz njihove nadležnosti uredna.
Zajedno s proizvođačima i dobavljačima citostatika poduzeli smo sve moguće mjere, kako na početku pandemije tako i sad nemamo deficitarnost citostatika. Utjecaj pandemije na rad Zavoda, jednak je kao i na sve druge institucije u FBiH, jer pad doprinosa za zdravstvenu zaštitu izravno se odražava na pad prihoda po toj osnovi. I pored navedenih poteškoća u radu provodimo mjere i preporuke nadležnih, te sve procese rada obavljamo po planu, tvrde iz Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Glas naroda

Važno je da uhljebi dobivaju platu a nas druge ko hebe.

Za jednog pacijenta godišnje izdvoje 250.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari