Gdje se najviše krše epidemiološke mjere u ZHŽ?

ljubuski.info

Uprava za inspekcijske poslove ZHŽ-a, s angažmanom maksimalnog broja inspektora, od 1. rujna do 30. studenoga vršila je nadzore poštivanja zapovijedi Stožera civilne zaštite ZHŽ-a o propisanim epidemiološkim mjerama i dopuštenom trajanju radnog vremena.

Ukupno je obavljeno 238 nadzora - 184 kontrole radnog vremena i 54 kontrole poštivanja propisanih epidemioloških mjera.

Privremena zabrana rada

Na temelju obavljenih kontrola, izdana su 44 rješenja o otklanjanju nedostataka, od kojih se 33 odnose na nepoštivanje radnog vremena, a 11 na nepoštivanje epidemioloških mjera. Od ukupno 72 prekršajna naloga, 52 su izdana zbog nepoštivanja radnog vremena, a 20 zbog kršenja epidemioloških mjera.

Ako se usporedi broj kršenja važećih zapovijedi Stožera civilne zaštite ZHŽ-a po gradovima i općinama, Široki Brijeg, Posušje i Ljubuški imaju gotovo jednak broj prekršitelja mjera kojima je izdan prekršajni nalog (preko 20 prekršajnih naloga), dok je u Grudama taj broj jednoznamenkast.

U navedenom razdoblju, kako dalje navodi Uprava za inspekcijske poslove ZHŽ-a, donesena su i 4 rješenja o privremenoj zabrani rada zbog nepoštivanja propisanih epidemioloških mjera koja su prinudno izvršena pečaćenjem poslovnih prostorija (2 ugostiteljska objekta i 2 svadbena salona).

Dodatni angažman

Inspekcijski nadzori poštivanja dopuštenog radnog vremena vršeni su kontinuirano (noćnim radom u dane vikenda i neradnim danima) uz asistenciju djelatnika policijskih Uprava, a kontrola propisanih epidemioloških mjera i u dodatnom angažmanu, što se posebno odnosi na razdoblje nakon 15. rujna kada su raspušteni timovi sastavljeni od općinskih/gradskih inspektora.

Kako ističu iz Uprave, na broj angažiranih inspektora za provođenje mjera Stožera civilne zaštite ZHŽ-a utjecale su tekuće neodgodive obveze nadzora iz djelokruga Uprave, kao i privremena spriječenost za rad određenog broja djelatnika.

Dnevni list

Glas naroda

koji policiski sat u Vitini svete kafić radi do 2 sata jiza ponoci i pun kafić

Napravi snimak i posalji na federalnu tv i face tv, njima ce bit drago upitat nasu miliciju sta rade...

bravo

Lazes. Vikendom sve zatvoreno

U hotelu Bigeste se održavaju svadbe stalno za vrijeme korone Hdz hotel izgleda

Texsas na koćuši do rano ujutro,dođite i uvjerite se

Gdje se najviše krše epidemiološke mjere u ZHŽ?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari