Kako je iznuđivan novac poduzetnicima?

ljubuski.info

Pripadnici Federalne uprave policije u ponedjeljak su pod nadzorom Županijskog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Impact".

Uhićene osobe se dovode u vezu za izvršenje kaznenih djela "Organizirani kriminal", "Iznuda", "Prevara" i "Otmica".

Postupajući po naredbi Županijskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Mostara, te je uhićeno osam osoba iz Mostara inicijala S.D. (1978.), A.Š. (1987.), A.F.(1991.), R.D. (1970.), M.V. (1979.), V.D. (1975.), Đ.D. (1982.) i E.M. (1972.).

Oni se sumnjiče da su se u ožujku 2020. godine, planski udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, na način da su od jednog poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećoj osobi od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke "Audi A6" i novčani iznos od 3.400 KM, a nakon čega su se usmjerili na spomenutog poduzetnika, te od istog na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo "BMW" čija je vrijednost cca 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM.

Prilikom pretresa je do sada pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge "amfetamin" i "cannabis sativa L" vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predani na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Iz FUP-a ističu kako su značajnu podršku prilikom realizacije ove operativne akcije pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Glas naroda

E ovo je već objašnjenje,znači kamatari

jazavci i potrčke glavnog organizatora zvanog sado đugum seferovic . [ * neprimjereno * ]

nem glavnije lopina

Sve frajeri pa iznudjuju frajera iz Svedske,ajde udari na Diku,Kesa,Stelu,Dzidice,Hasica,hp invrstinga pa kad oni dignu svoju vojsku

Kako je iznuđivan novac poduzetnicima?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari