FBiH ukida poticaje za mini hidroelektrane

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH od 1. siječnja 2021. neće produžavati poticaje za mini hidroelektrane, a sredstva predviđena za to preusmjerit će na podršku drugim obnovljivim izvorima energije.

Odluka o tome je donesena nakon sastanka premijera FBiH Fadila Novalića sa ministricom za životnu sredinu i turizam Editom Ðapo, ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem.

Na sastanku se razgovaralo o kratkoročnim mjerama i aktivnostima koje će se što prije poduzeti, a temeljem ranijeg zaključka Parlamenta FBiH o potpunoj zabrani izgradnje mini hidroelektrana, kao i na osnovu zahtjeva predstavnika NVO-a iz Koalicije za zaštitu rijeka.

Sudionici sastanka upoznati su i s analizom koja, između ostalog, ukazuje kako u ovoj godini nije izdana ni jedna energetska dozvola s federalne razine za izgradnju mini hidroelektrana.
U prethodne tri godine izdavana je godišnje po jedna dozvola za ove svrhe, dok je u 2014. i 2015. godini izdato po 11 ovakvih dozvola, navedeno je u priopćenju.

Glas naroda

Dajte poticaje ljudima da stave solarne panele po kućama a prioritet moraju biti siromašniji ljudi a ne podobni partijaši .https://www.abcportal.info/novosti/vijesti/njemacka-ima-duplo-manje-sunc...

FBiH ukida poticaje za mini hidroelektrane
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari