U fokusu nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV

ljubuski.info

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) zakazalo je za 18. i 19. studenog sjednicu na kojoj će, između ostalog, biti razmatrani - Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH i Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika VSTV-a, potvrđeno je u tom regulatornom tijelu.

Na temelju odluka o postupanju institucija i o organizaciji rada u svrhu zaštite života i zdravlja za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane virusom COVID-19, sjednica VSTV-a BiH bit će održana u elektronskoj obliku, putem aplikacije Webex.

Kako Pravilnikom o održavanju elektronskih sjednica nije predviđena sudjelovanje javnosti, VSTVBiH nije u mogućnosti osigurati predstavnicima medija izravno praćenje sjednice, te će zaključci sa sjednice biti naknadno objavljeni na mrežnoj stranici Vijeća.

Na dnevnom redu sjednice je i Informacija o suradnji s USAID-ovim Projektom pravosuđa protiv korupcije, odnosno Nacrt programa individualizirane obuke za tužitelje za rad na predmetima visoke razine korupcije i organiziranog kriminala.

Također, članovi VSTV-a će razmatrati Smjernice ovog tijela za glavne tužitelje Tužiteljstva BiH, Federalnog tužiteljstva, Republičkog javnog tužiteljstva RS i Tužiteljstva Brčko distrikta BiH radi donošenja općeg obvezujućeg uputstva o obligatornom poštivanju ciljeva i mjera utvrđenih Revidiranom državnom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina, kao i odluka, zaključaka i preporuka Nadzornog tijela.

Kako je planirano, na sjednici će biti razmatrani - Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku na razini BiH, te Prijedlog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku Brčko distrikta BiH.

Prema dnevnom redu, VSTV bi se trebao očitovati i u vezi Informacije o radu Ureda stegovnog tužitelja VSTV-a BiH za treći kvartal ove godine.

Između ostalog, na dnevnom redu dvodnevne elektronske sjednice su i Prijedlog zakona o Sudskoj policiji Brčko distrikta BiH, kao i konzultacije u vezi izbora direktora Centra za edukaciju sudaca i tužitelja FBiH (CESTFBiH), te imenovanja nositelja pravosudnih funkcija u BiH.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari