U srijedu neradni dan u ZHŽ

ljubuski.info

Srijeda, 18. studenoga, neradni je dan u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u ZHŽ (Narodne novine Zapadnohercegovačke županije, broj: 9/04), 18. studenoga je Dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Dan Zapadnohercegovačke županije, a na ovaj dan obilježava se Dan općine Grude.

U Grudama je 18. studenog 1991. godine uspostavljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, sa sjedištem u Grudama.

U njezin sastav ušlo je 30 općina: Jajce, Kreševo, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Kiseljak, Fojnica, Dobretići, Kakanj, Vareš, Kotor Varoš, Tomislavgrad, Livno, Kupres, Bugojno, Uskoplje, Prozor, Konjic, Jablanica, Posušje, Mostar, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac i Ravno.

Zapadnohercegovačka županija je utemeljena 12. lipnja 1996. godine. U sastavu županije su gradovi Ljubuški i Široki Brijeg administrativno sjedište te općine Grude i Posušje. Županija prostorno zauzima 1.362.2 km².

U povodu Dana Zapadnohercegovačke županije i Dana Hrvatske zajednice Herceg-Bosna u Svadbenom salonu Viktorija u Posušju u srijedu, 18. studenog, s početkom u 11:30 sati održat će se svečana sjednica Skupštine Zapadnohercegovačke županije. U 11 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće. Istog dana će u 10sati u Gorici kod Gruda na grobu Mate Bobana biti položeni vijenci.

Glas naroda

Opet dan žalosti a na bobanov grob vijence polažu samo udbaši,zločinci i ratni profiteri

Dok je Boban bio živ imali smo 30% teritorija a sada imamo samo hožin dudliš

Cudna neka karta,di se moze naci ova Drzava. Ima li krivca sto je nema na karti,ili mozda ima ?

Da nije trgova sa četnicima imali bi 100%

Zbog njih je velikosrpska agresija na BiH pretvorena u građanski rat

Na teritoriju gore navedenih gradova Hrvati su jedini organizovali odbranu jer ono nije bio rat od ovih drugih.I ako malo bolje pogledaš ta su mjesta bila ključna za opstanak BiH.Danas bi ti Šešelj bio guverner u BiH da ne bi ove zajednice i Hrvata.Pa ti sviraj .

Ja sam bio u ratu od Čula do Kupresa tako da ne rise

Ko te organizira,obuči, naoruža, nahrani, organizira odbranu i oslobodilačke akcije?Čiju si uniformu i oznake nosio u koga si se uzda,čije zapovjedi sluša i čijim papirom obraz brisa?

Ekstra da cete se sastajat u Posusju da ne moramo gledat vase li.cemjerne skockane likove!!
Ups zaboravih da vas svakako ne bi moga gledat jer posten svijet radi negdje dalje, ide s mrakom, vraca se s mrakom jer u ovom hb "domoljubnom" gradu jednostavno nema radnih mjesta

Jel ovo slave oni koji su 91 stali i branili Herceg Bosnu? Spominje li itko generale koji odrapljuju kaznu? Sjeti li se itko njih? Ode li do njih akademik da ih posjeti? Sjeti li se itko branitelja ili samo kad treba se s njima promovirati....... Grad s 25generala i 50pukovnika bi to trebao.....

Ja sam branio teritoriju koju bi nazivate HBosna, ali nikad nisam radio nešto da bi se danas stidio. Branili smo ono što je naše Hercegovci nikog se ne plaše

I Kordic je recimo "branio", a eno ga danas vjeroucitelj, svetac i "heroj".

Je li mislis na Darija Kordića zvanog psiho zlo.
Teolog je sada. Otkriti boga . Sjedi I bolje šuti .

A šta mu to vaša ,iskrena i poštena, duša nalazi za zlo?

U srijedu neradni dan u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari