Jedna osoba ozlijeđena u nesreći u Donjim Radišićima

ljubuski.info

U ponedjeljak u 6:45 sati dogodila se prometna nezgoda u mjestu Donji Radišići kod Ljubuškog u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede

Radilo se o samoslijetanju vozila, priopćeno je iz Uprave Civilne zaštite ZHŽ.

Nastala je manja materijalna šteta.

Kolnici mokri i skliski - čuvajte se odrona

Oprezno treba voziti po o mokrim i skliskim kolnicima.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, apeliraju iz Auto-moto saveza BiH.

Zbog izvođenja radova na M-6.1 Mostar - Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), promet se odvija naizmjenično, jednim prometnim trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vozači se mole da zbog smanjenja gužve koriste alternativne pravce Mostar - Rodoč - Varda i obrnuto.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor - Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija mogući su povremeni zastoji na dionici Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, svakim radnim danom u vremenu od 23:00 do 08:00 sati. Vozače koji se kreću ovom dionicom molimo da voze opreznije i da poštivaju upute osoba iz pratnje.

Na dionici Nemila - tunel Vranduk zbog izvođenja radova na izgradnji autoceste, promet će biti obustavljen u vremenu od 00:30 do 05:00 sati. Za vrijeme obustave, osobna vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7.5 t (sa izuzetkom autobusa) koriste alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog izvođenja radova u tunelu Dragoraj na dionici M-6 Ključ - Mrkonjić Grad, od ponedjeljka od 08:00 sati do petka do 16:00 sati promet će biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u blizini tunela.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

 • M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik,
 • M-1.9 Gradačac - Ormanica (Donji Lukavac),
 • M-5 Gromiljak - Blažuj (Han Ploča - Kobiljača), Vitez - Travnik,
 • M-6 Ljubinje - Trebinje,
 • M-6.1 Široki Brijeg - Posušje (Podvranić),
 • M-14.2 Dravar - Grahovo (Resanovci),
 • M-16 Livno - Kamensko (Liskovača), Livno - Šujica (Borova Glava),
 • M-17 Buna - Tasovčići, Šešlije - Modriča, Maglaj - Doboj (ulaz u Maglaj),
 • M-18 Sarajevo - Trnovo, Olovo - Kladanj (Olovske Luke),
 • M-19.2 Kladanj - Vlasenica,
 • R-425 Široki Brijeg - Međugorje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji) i Pelagićevo - Gradačac (Turić Prosjek).

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Zimskom opremom smatra se:

Zimske gume na sva četiri kotača ili ljetne gume čija dubina profila (ŠARA) gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prijelaza Hum.

Na graničnom prijelazu Metaljka (Čajniče - Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07:00 do 19:00 sati.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.

Glas naroda

Zimskom opremom smatra se i propisno urađena cesta ali koga briga kad im je najlakše bez ikakve odgovornosti ukrast na asfaltu plus policiji kaznit vozača.Znači dvaput jame

Bolan polako vozi inžinjeru , ne sliću sva auta koja prođu, već samo vako poneko

I ja bi možda govorio kao ti da stavljam novac vozača u svoj džep

Evo neki dan Cerov Dolac 3 slijetanja u 50 metara za jedno poslijepodne.Policija utvrdila zbog ulja-nafte na cesti a ovi iz cesta kažu nisu oni krivi nije im javljeno.Znači moraš se izvrtit sa autom pa javit cestarima a oni kažu:žao nam je kako smo mogli znati kad ste vi prvi sletjeli

Jedna osoba ozlijeđena u nesreći u Donjim Radišićima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari