ZHŽ sprema Izolatorij za lakše oboljele od COVID-a

ljubuski.info

U petak, 13. studenog, održana je 35. izvanredna sjednica Stožera Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije na kojoj je o trenutnom stanju pandemije Koronavirusa (COVID-19) članove informirao Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, naglasivši velik broj trenutno oboljelih osoba koji je trenutno iznad 600 aktivno oboljelih osoba na prostoru Županije i veliku smrtnost osoba.

Na sjednici Stožera Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije predstavljen je prijedlog Izolatorija za lakše oboljele koji će u sljedećim danima obići predstavnici Stožera i izvješće ravnatelja za Uprave za inspekcijske poslove.

Informaciju o kontroli provođenja Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite podnio je Nikica Tomas, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove. Tomas je između ostalog istaknuo 34 izdana prekršajna naloga u protekla 4 tjedna za prekoračenje radnog vremena i za kršenje Zapovijedi Stožera o broju osoba na organiziranim okupljanjima.

Zaključkom je zadužen Zavod za javno zdravstvo ZHŽ, u suradnji s Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi, ubuduće temeljiti predložene mjere na osnovu incidencije broja novooboljelih za desetodnevno razdoblje. Prvi set mjera temeljen na incidenciji broja oboljelih za desetodnevno razdoblje će biti predstavljen na idućoj sjednici.

Na sjednici Županijskog stožera civilne zaštite istaknuta je i potreba pridržavanja Zapovijedi i mjera, donesenih u svrhu zaštite pučanstva od zaraznih bolesti, kako bi se izbjegla potreba uvođenja restriktivnijih mjera.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari