Hrvatska pojačava nadzor državne granice prema Ljubuškom

ljubuski.info

Uskoro počinje gradnja velikog protupožarnog puta na brdo Kruševica koje se smjestilo između vrgoračkih sela Mijaca, Kašča i Stilja.

Gradnja tog puta, dugog oko sedam kilometara neće biti samo protupožarne prirode jer tu praktički nema neke velike šume, nego će ga, kako neslužbeno doznajemo, koristiti i MUP za nadzor držvane granice prema BiH.

Na njezinu vrhu bit će montirana jedna termovizijska kamera koja će pokrivati državnu granicu i sela s obje strane granice.

Probijanje puta iz Lukova trajat će nekoliko mjeseci. Radovi su trebali već početi, ali su odgođeni zbog kvara na strojevima.

Na Kruševici su prije 30-ak godina stanovnici Kašča obrađivali svoje doce i na njima kopali prvoklasne krumpire koje su s oko 900 metara nadmorske visine spuštali na tovarima do sela.

No, nažalost izumrli su ti stari ljudi koji su Kruševicu voljeli kao svoj dom, pa je tako brdo ostalo napušteno, a vrtovi prepušteni blagu koje sad na njima pase.

Mate Primorac | Slobodna Dalmacija

Glas naroda

Dašta a na plješevicu iznad bihaća neće postaviti termoviziju da traže migrante nego samo udbaši špijuniraju i gledaju u hercegovinu

nestace i ovo malo prihoda

Hrvatska pojačava nadzor državne granice prema Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari