Manje studenata završilo fakultete u BiH

ljubuski.info

U školskoj 2019./2020. godini na prvi ciklus studija visokog obrazovanja u BiH, uključujući i integrirane studije, u zimski semestar upisano je 81.228 studenata, od kojih su 11.790 apsolventi.

Prošle godine u BiH studije je završio 14.181 student, što je manje za 0,3 posto u odnosu na školsku 2018. godinu, a gotovo 60 posto svršenih studenata su žene, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Prema "starom" programu obrazovanja 1,8 posto studenata je diplomiralo, odnosno završilo studije, a prema programu prilagođenom Bolonjskoj deklaraciji njih 98,2 posto.

Od ukupnog broja, na visokim školama diplomiralo je, odnosno završilo studije, 7,1 posto, a na univerzitetima 92,9 posto studenata.

U školskoj 2019/2020. godini na visokoškolskim ustanovama zaposlena su 9.872 nastavnika i suradnika, dok je s punim radnim vremenom zaposleno 59,9 posto nastavnika i suradnika, a s nepunim njih 40,1 posto.

Broj nastavnika i suradnika u školskoj 2019/2020. godini, u odnosu na školsku 2018/2019. godinu, manji je za 2,5 posto, a od ukupnog broja nastavnika i suradnika, 46,4 posto su žene.

Glas naroda

Razlog jednostavan, roditelji ostali bez posla pa nemgu potkupiti profesore... Nije jos pojeftinila dvica ali hoce.. Sve je manje para..

Razlog jednostavan, manje djece se rađa, manje ih završava srednje (tj.pola i više što se rodi ode vani s roditeljima zauvijek), dio ih shvati da nema ništa od faxa ako nema štele i to ti je to. Umjesto toga treba ulagat u kvalitetu strukovnih škola i ostvarenju radnih mjesta

Akademik nemogu vjerovat toje laz

Svako tko završi studij ili kupi poslije bi da radi u birou i da kucka na kompjuteru i fejsbuku ali to je samo za uhljebe i tatine sinove i ćerke.nema radnih mjesta a te diplome iz mostara ne vrijede nigdje vani

Savjet mladima: odmah počnite raditi i zarađujte svoj kruh, ovi svakako kupuju diplome pa nema smisla redovno studirati..

di će početi radit kad povlašteni upravljaju i dilaju radna mista

neće niko da studira kad kure HDZ ševine diplome nije narod lud
ševinovci HDZja vedre i oblače -narod biži kud prije može od HDZ bjede i lopovluka

Šta na to kaže Mikulićka.

Nemojte tako, imamo mi "jake" snage obrazovanja i morala. U jednoj godini dvije diplome srede i ismijavaju ostale, a HDZ šuti. Ugledajte se na dirigenticu Bošnjakušu

Vezane vijesti

Manje studenata završilo fakultete u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari