Dr. Jurić: Nije poanta napisati milijun preporuka

ljubuski.info

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je u okviru zapovijedi naveo i kategoriju stanovništva koja je izuzetak od nošenja maski, a među kojima su kronični bolesnici koji imaju problema s disanjem.

Pri tome nisu naveli koji su to točno kronični bolesnici i što od dokumentacije trebaju imati kod sebe u slučaju policijske kontrole, kako ne bi bili kažnjeni zbog nenošenja maski.

Podsjećanja radi, izuzetak od nošenja zaštitnih maski su djeca mlađa od šest godina, osobe koje imaju probleme s disanjem zbog kroničnih bolesti, ili koja ne mogu skinuti masku bez pomoći druge osobe npr. osobe s intelektualnim poteškoćama, ili smetnjama u razvoju, osobe s oštećenjem sluha…

Točno je da je naredba o osobama koje su izuzetak u nošenju maski nedorečena. To je njihov propust (Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva). Nije poanta napisati milijun preporuka. Neka ih napišu 10, ali da budu jasne, da se mogu kontrolirati na terenu, a ne ljude ograničavati na 150 načina, a ne možete kontrolirati ni dvije stvari na terenu, kaže epidemiologinja Andrea Jurić, v. d. direktorice Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ.

Jedino da sjede kući pod staklenim zvonom

Upitana je kako će se onda ponašati kronični bolesnici koji imaju problema s disanjem i ne mogu zbog toga nositi maske.

Neka odu kod svoga liječnika obiteljske medicine koji će im dati svoje mišljenje i nalaz. I to neka nose sa sobom. Ima i mlađe populacije koja ne može nositi maske, neka isto učine i kada dobiju nalaze, neka ih nose sa sobom. Mnogo je nedorečenosti u naredbama, propusta, ali što svi budemo glasniji, oni će se više korigirati.

Osvrnula se i na zapovijed o obustavi "hladnog programa" u bolnicama.
Koliko će ljudi umrijeti zbog toga, snosi li itko tu odgovornost, je li ikoga briga za te ljude ili samo treba gledati koronu, ogorčena je Jurić.

faktor.ba

Glas naroda

Aj se ti vrati odalke si ispuzala

Jes vala...

Hahaha dobar savjet...

Brišeš komentar samo da se ne dozna istina.
Jeli tako???
Bitno je širit paniku i strah.
Jeli tako???

Pa vi ste uveli prekid "hladnog programa" ! Nije mi jasno sta sada rade doktori opce medicibe po domovima zdravlja, pedijatri, fizijatri, zubari.... Jesu li ih angazirali da idu radit u covid bolnicu ili mogu sjedit na suncu na kavi. To vam je bila pogresna odluka, jer jos nije vrijeme za to. Znaci, mogu ic kod privatnika, a ne smijem u don zdravlja. Vratite onda novac od premija za zdravstveno osiguranje

Bravi Andrea. Zivot kao I zdrastvena zastita trebaju ici normalnim tokom. Mislim da se ti sa svojim istupima bas I ne svidjas ovim stozerasima iz vladajuce strange.
Imamo mi I druge teske bolesti I bolesnike.

Cime su doktori optereceni. Svi su po kaficima ko kakvi mungosi.

Dr. Jurić: Nije poanta napisati milijun preporuka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari