NK Ljubuški želi biti edukacijska jedinica za nogomet

ljubuski.info

Prvenstveno u nastojanju da izgrade vlastiti put u sustavu koji će podržati razvoj mladih nogometaša u Ljubuškom su ostvarili odlične rezultate u Drugoj ligi FBiH Jug.

Ljubušaci su u dosadašnjem dijelu natjecanja pobijedili svih deset utakmica uz gol razliku 40:3, što znači da postižu u prosjeku 4 gola po utakmici.
Kad je krenula polusezona imali smo svijest da posjedujemo kvalitetu u odnosu na prošlu sezonu koja je bila nedorečena. Ipak nismo mislili da ćemo polučiti ovakav uspjeh. Dobili smo mladu momčad. To je prava platforma kluba, razvoj mladih, odnosno igrača koji žele trenirati i usvajati nova znanja. To nam je dalo vjeru u ovaj proces. Zdušno smo išli od utakmice do utakmice, analizirali protivnike, a naša dobra igra nam je donijela ovaj rezultat, rekao je trener Ljubuškog Damir Vučić.

Klub afimira nove mlade igrače, ali su i dalje temelj oni iskusniji.
Imamo dobar spoj mladosti i iskustva. Ako pogledate kroz prethodne utakmice, jasno je da sve više prostora dajemo mlađima. Nastojimo im pružati minutažu koja je vitalna, da vidimo kako se doista nose sa utakmicama. Dobili smo povratnu informaciju, dobro su odgovorili na te izazove. A kod nas je svaki trening borba za ulazak u momčad jer imamo 28 igrača, napominje Vučić.

Upravo to nosi dobar dio motivacije igračima koji žele vlastiti rast i napredak. Jer rezultatski, kao kolektiv, ne mogu daleko od ove lige pošto Ljubuški nema uvjete za ispunjenje natjecateljske licence za viši rang.
Priroda igrača je takva, uvijek razmišlja sam o sebi, neovisno o poziciji. Znamo to svi koji se bavimo ovim poslom, a tu je važno da onda svojim maksimumom doprinesu i svojoj momčadi. Nitko nije ni zakinut u minutaži, i to je jedna od temeljnih stvari koja nam je donijela ovakvu igru.

Ljubušacima su ostale još dvije utakmice prije stanke, dvoboji s Troglavom kući i Klisom u gostima, dok su u posljednjem kolu jesenskog dijela slobodni.
Nastavit ćemo sa treninzima poslije završetka prvenstva, pogotovo sa igračima koji su imali manju minutažu. Shvatamo ovaj projekt kao edukacijsku jedinicu za nogomet. Dva mjeseca nam ne predstavljaju veliku natjecateljsku pauzu jer ćemo raditi u tom periodu. Svakome treba dati šansu ako želi razviti svoje potencijale. Pogotovo nam je interesantan period mjeseca siječnja kad će u Hercegovini biti na pripremama mnoge premijerligaške ekipe protiv kojih želimo igrati, zaključio je Damir Vučić.

Troglav i Klis zaslužuju biti u vrhu

Preostale su Ljubušacima dvije utakmice, u subotu s Troglavom na stadionu Babovac i pretposljednje kolo - derbi prvenstva s Klisom u Buturović polju.

U principu se za nas ništa ne mijenja, shvatamo ih kao sve ostale, brinemo se o našim resursima i pripremamo za dobru igru. Te dvije ekipe zaslužuju biti u vrhu, nadam se da će prvo protiv Troglava biti kvalitetna utakmica kao protiv Turbine, i da će oni koji budu gledali live stream naše utakmice uživati u igri.

Ersan Bijedić | Dnevni list

Glas naroda

Jak stručnjak. U najmanju ruku za Dinama..

A ti kao strucnjak?

Slažem se, definitivno za vece razine..

Sad na polusezoni kad par igraca ode u veci klub, uzmete novce od transvera i zadovoljni..

NK Ljubuški želi biti edukacijska jedinica za nogomet
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari