Nikom nije jasno kako će glasovati 'pozitivni'

ljubuski.info

Iako se epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini komplicira, u ovom trenutku nitko ne razmišlja o možebitnom odgađanju izbora niti postoji jasan plan ili procedura koja bi dovela do odluke Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH da se lokalni izbori ponovo odgode.

U SIP-u BiH kazali kako su još odavno izašli s epidemiološkim preporukama kada je riječ o danu glasovanja te da u ovom trenutku nije bilo razgovora niti govora o eventualnom odgađanju izbora.
Središnje izborno povjerenstvo BiH prati epidemiološku situaciju i svakako će imati kontakte i konsultirati se s nadležnim službama, rekli su u SIP-u BiH.

Novine navode kako pravila kako će zaraženi građani glasovati nisu baš najjasnija.

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je kako, iako je u cijeloj BiH pogoršana epidemiološka situacija, nisu upućivali inicijativu prema SIP-u za odgađanje lokalnih izbora niti je SIP tražio njihovo mišljenje o tome.
I uz pogoršanu epidemiološku situacija, ako se bilo koji proces organizira na takav način da se štiti zdravlje građana, nema razloga da se ne održe izbori, naročito ako traju 12 sati tijekom jednog dana, rekao je Zeljković.

SIP BiH još u kolovozu objavio upute o načinu provođenja lokalnih izbora u uvjetima epidemije koja podrazumijevaju da se na biračkim mjestima mora održavati razmak od najmanje 1,5 metara te da članovi biračkog odbora i njihovi zamjenici moraju redovito vršiti dezinfekciju, nositi maske, rukavice itd.

Jedna od preporuka je da članovi biračkih odbora nose vizire i kombinezone za jednokratnu upotrebu, a prostor u kojem će se glasovati redovno će se morati dezinficirati i provjetravati.

Također, preporuka je svim biračima mjeriti tjelesnu temperaturu te da oni koji je budu imali povišenu glasuju na posebnom mjestu koje će se nakon toga detaljno dezinficirati. Prostorije u kojima se glasuje morat će se redovno provjetravati, a biće neophodna i dezinfekcija na ulazima na biračka mjesta.

Sve ove mjere, dramatično će usporiti izborni proces, a na sam dan izbora, po mišljenju i političara i analitičara, treba očekivati daleko manju izlaznost nego u ranijim godinama.

NN

Glas naroda

sigurno je da će većina opet glaspvati negativno

narode svi na birališta uhljebi HDZ sigurno izlaze ili gube kancelarijska rana mista na kojima su oni Veliki Hrvati a narod puhaju i raseljavaju
narode na birališta skidaj [ * neprimjereno * ] sa vlasti ili NESTAJEMO

Koja farsa, ako si pozitivan oduzmu im pravo na slobodu, al ce sve ucinit da odrzis svoju "gradjansku duznost". Sta je ono Alemka govorila u hrvatskoj, parafraziram osobe u izolaciji ne smiju otic do apoteke jjer je to terorizam, ali mogu (i trebaju) otic glasat. Biseri

DOBRO TO MOGU RAZUMIT
AL NIJE MI JASNO KAKO GLASAJU MRTVI
HDZ ZNA SE JEL TAK IL NIJE TAK

Nikom nije jasno kako će glasovati 'pozitivni'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari