Obuka predsjednika i članova Biračkih odbora u vrijeme epidemioloških mjera

ljubuski.info

Od izvora bliskih Gradskom Izbornom Povjerenstvu (GIP) doznajemo kako početkom tjedna kreće obuka predsjednika i članova Biračkih odbora.

S obzirom da se radi o velikom broju polaznika još ako se tome dodaju njihovi zamjenici, brojka iznosi preko 400 osoba.

Zbog epidemioloških mjera, organičenja broja sudionika i nužnosti držanja razmaka između polaznika u zatvorenom prostoru, treba računati kako će se obuka podijeliti na manje skupine polaznika u više termina.

U svakom slučaju ovo stanje bi moglo utjecati i na kakvoću obuke, stoga u PDF-u objavljujemo priručnik po kojem će se odvijati cijela nastava. Priručnik je iz 2016 godine bez ikakvih izmjena ukoliko ne računamo nove epidemiološke mjere.

Ovo je i prilika svim polaznicima unaprijed se upoznaju s priručnikom, kako bi lakše prošli potrebnu obuku i testiranje, i bili spremniji za svoju odgovornu i časnu dužnost.

Priručnik preporučamo i ostalim građanima ukoliko se žele upoznati sa složenom organizacijom cijelog Izbornog procesa za svako Biračko mjesto!


U glasačkoj kabini istovremeno se smije nalaziti samo jedna osoba...
Udaljavanje promatrača s Biračkog mjesta...


Zamjenici članova Biračkih odbora...


Način rada BO...

Napomena

Dokument "Priručnik za rad biračkih odbora u BiH" im 56 stranica te je težak 7.4 MB, što znači kako mu je potrebno neko vrijeme da bi se prikazao u vašem pregledniku (ovisno o brzini vaš veze na internet). Ukoliko ne vidite dokument, osvježite prikaz.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari