Uprava Hrvatske pošte Mostar sindikate prozvala zlonamjernima

ljubuski.info

Tijekom pandemije u travnju 2020. godine, kada su radnici u drugim industrijskim granama ostajali bez posla i egzistencije, Društvo je svim radnicima isplatilo regres po radniku u iznosu od 472,00 KM, cijeneći činjenicu da smo u jeku epidemije uz veliko zalaganje svih održali aktivno poslovanje. Prosječna isplaćena neto plaća u zadnja tri mjeseca iznosi 1.125,00 KM. Unatoč korona krizi i evidentnim padovima u obujmu naše temeljne djelatnosti – pisma, Društvo ispunjava sve svoje obveze prema dobavljačima i likvidno je, te su zadržana sva radna mjesta.

Stoji to u priopćenju Ured marketinga i korporativnih komunikacija Hrvatske pošte Mostar povodom, kako navode, zlonamjernog pisma upućenog od strane Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske pošte o katastrofalnom stanju u Hrvatskoj pošti Mostar.

Za razliku od dugogodišnjeg prethodnog razdoblja, Društvo u posljednje 4 godine bilježi pozitivne poslovne rezultate. Kao i u svim drugim gospodarskim granama, korona kriza je utjecala na poslovanje Društva u prvom polugodištu 2020. godine, ali unatoč krizi svim radnicima je u 2020. godini redovno isplaćivana plaća, naknade za prijevoz i topli obrok, kao i sva druga prava koja su propisana Granskim kolektivnim ugovorom i Pravilnikom o radu (za rođenje djeteta, za smrt člana obitelji, pomoć pri liječenju, otpremnine za mirovinu i ostala davanja propisana GKU), navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako su, što se tiče revizorskog izvješća, među rijetkim poduzećima u javnom sektoru dobili pozitivno mišljenje na financijska izvješća.
To u prijevodu znači da poslujemo u skladu sa zakonskim propisima i propisanim standardima. Navode o 'doktoratima, skupim zabavama i pjevačima, iznajmljivanju luksuznih automobila bez prethodne provjere tržišta' elaborirali smo Federalnoj parlamentarnoj komisiji za reviziju i Uredu za reviziju, te u tim postupanjima nema ništa nezakonito. Temeljni razlog ulaganja u infrastrukturni objekt koji se problematizira u pismu Sindikata proizlazi iz promjene tržišnih uvjeta , gdje kao i druge Pošte u BiH a i u regiji imamo velik pad u obujmu pismovnih pošiljaka, a u isto vrijeme značajan rast pošiljaka brze pošte. Izlaz iz krize vidimo u razvijanju logističkih usluga, koje planiramo nuditi na tržištu BiH, kao i ulaganje u digitalizaciju poslovanja. Cijenimo da bi ove aktivnosti u budućnosti dovele do stvaranja preduvjeta za poboljšanja materijalnog statusa i davanja za radnike, te u tome smislu poduzimamo značajne aktivnosti, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je ulaganje u infrastrukturu i digitalizacija poslovanja uvjet opstanka Društva, jer trendovi pada temeljne djelatnosti su vidljivi iz mjeseca u mjesec i neminovni zbog razvoja tehnologije, kao i promjene ponašanja korisnika.
Povećanje broja radnika i povećanje plaća u ovom trenutku značajnog pada osnovne djelatnosti i krize izazvane pojavom korone dovelo bi Društvo na rub održivosti i toga trebaju biti svjesni i Sindikati kada izlaze u javnost s informacijama o načinu na koji po njima treba rješavati probleme u Pošti. S obzirom da smo s oba Sindikata potpisali protokol o načinu komunikacije i rješavanju zajedničkih problema, za koje ne tvrdimo da uopće ne postoje, očekujemo da Nezavisni sindikat djelatnika Hrvatske pošte svoje aktivnosti usklade s propisanim protokolom o komunikaciji, te da Društvu koje i njih financira ne prave dodatnu štetu rušenjem ugleda ovakvim i sličnim priopćenjima, navodi se u priopćenju HP Mostar.

Glas naroda

Konačno uhljebi mačići progledali koji rade na tuđim radnim mistim a kako je onima kojima ste vi uzeli posa-dali se pitate
sad će naježit njemačka kad ovi uhljebi krenu gore!

Neki dan Studeni prosvjed sad vi stvarno provocirate vlast moglo bi vam se ovo og glavu odbit. Sa ovakvim postupcima samo huškate narod na vlast u teškim i izazovnim vremenima koja su ispred nas uozbiljite se konačno samo pravite destrukciju kod najmalobrojnijeg naroda u Bih. Ovo narodu netreba sada kada smo u ovoj krizi samo sa ovakvim postupcima dajete nasladjivanje Sarajevu ovo je vrijeme okupljanja i zbližavanja da pokažemo svoju snagu kao jedinstven narod.

Ti si u krizi a ne narod!
Bas nam ovo i treba!
Koju snagu čoviče i zajedništvo?
Samo interes! Ima valjda i narod interes jel tako?

Adzovci iz vas progovara komunizam

Gledaj HDZ uhljeba kako se naslikavaju a nisu se bunili kad su preko veze upošljavani a tako druge ćerali u njemačku
što drugom kuvaš to ćeš jest-kad tad -[ * neprimjereno * ]!

Znači vlasnik je Hrvatska pošta,zašto se ne žale Hrvatskoj?

Ovo mi je drago vidit hdz robovi protiv oligarhije hdz-a , svi su posa dobili preko politike ,neka vas jasaju ko male maj...mune ...

U našim krajevima postoji oligarhija - ali nije to samo adz.
Kao i sve druge, zanima ih profit, a narod ne šljive.
Treba imati oporbu i jake sindikate. I pojedince koji žele pošteno društvo.
Ovaj naš morlački mentalitet vuče nas u propast.
Kad se radi o drugima ili ukraćivanju prava meni i mojima, ne postoje pošteniji i pravedniji ljudi na kugli zemaljskoj.
Za 5 minuta, kad ja i moji možemo nešto prikoreda ili po kumu, kad nam se nudi radno misto koje ne zaslužujemo - tolikom se brzinom okrenemo i drukčije mislimo i govorimo da je to fenomen svjetske razine.
I kad bi se vlast prominila, slične bi strukture i dalje vladale i konstrukti u mozgovima ostali, a mi bili nezadovoljni.
Jedino zadovoljni onih pet minuta kad se nama povlađuje ili nešto sređuje.
Jadan smo mi narod, nedostojan kršćanskoga imena.
Pravednost nam ama baš ništa ne znači.
Sve ovo sijanje pravde je predizborna kampanja i borba za vlast.
Tragično....

Sto radi drzavni revizorski tim da vide njihovo poslovanje

ovi će završit ko i aluminij a najbolja pošta u njemačkoj je propala no radnici su zbrinuti a ovde im sljedi ULICA

Sve uhljeb do uhljeba i još naplaćaju besplatnu poštarinu što je nezakonito a to pljačkanje naroda se ne bune...a sad bi im narod kao trebao pružiti podršku???

Uprava Hrvatske pošte Mostar sindikate prozvala zlonamjernima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari