Krizni stožer FBiH objavio nove mjere

ljubuski.info

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i ubrzanog širenja koronavirusa Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva poziva sve građane na maksimalan oprez, odgovorno ponašanje i striktno pridržavanje mjera osobne zaštite, priopćeno je iz Stožera.

Kako je navedeno iz Stožera, imajući u vidu pogoršanje COVID-19 epidemiološke situacije na području Federacije BiH, a posebno u Kantonu Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Hercegbosanskoj županiji i Bosanskopodrinjskom kantonu, te tendencije rasta broja oboljelih u svim županijama, pozivaju građane na dosljedno pridržavanje mjera osobne zaštite i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.
Posebno podsjećamo na mjere osobne zaštite kojih se svi građani striktno trebaju pridržavati: nošenje zaštitne maske, držanje razmaka od dva metra od drugih ljudi, redovito pranje ruku, provjetravanje prostorija, izbjegavanje okupljanja i mjesta gdje se okuplja veći broj ljudi, te smanjenje društvenih kontakata s drugim ljudima, priopćeno je.

Iz Stožera su naveli kako je, zbog novonastale epidemiološke situacije koja se pogoršava, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva danas donio i nove preporuke:

Svim pravnim subjektima na području FBiH, preporučuje se, sukladno radnim procesima i zadacima koje obavljaju, omogućiti klizno radno vrijeme i rad od kuće, gdje god je to moguće.

Preporuča se online model odvijanja redovne nastave u svim obrazovnim institucijama na području FBiH gdje god je to moguće, odnosno gdje postoje uvjeti - informatičko-komunikacijske tehnologija, za implementaciju online modela.

Roditeljima se preporuča obustava pohađanje vannastavnih aktivnosti njihove djece, te izbjegavanje sličnih okupljanja, posebicee u zatvorenom prostoru.

Stanovništvu na području Federacije BiH preporuča se izbjegavati javna i privatna okupljanja i ograničiti svoja kretanja, a osobama starije životne dobi, naročito onima s kroničnim bolestima, izbjegavati bespotrebna kretanja i korištenje javnog prijevoza, te redovito korištenje zaštitne opreme.

U slučaju prijeke potrebe za kretanjem, osobama starije životne dobi isto se prepora u vremenu od 11 - 13 sati.

Također, osobama starije životne dobi preporučeno je maksimalno smanjiti odlaske u ordinacije kod obiteljskog liječnika i u bolnice, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena skrb te da najprije kontaktiraju telefonom obiteljskog liječnika, ukoliko je osobi ove dobi potreban recept ili liječnički savjet.

U slučaju pojave nekih od simptoma kao što su: povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva ostati kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Obzirom na trenutno zabrinjavajuće i ubrzano širenje virusa nužno je da se svi građani aposlutno pridržavaju mjera osobne zaštite i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Svi zajedno se moramo pridržavati propisanih mjera jer u protivnom može doći do do daljnje eskalacije zdravstvene krize, odnosno ugrožavanja života i zdravlja ljudi, ali i ogromnih ekonomskih i društvenih posljedica, priopćeno je iz Kriznog stožera danas.

Podsjećamo, entitetski zavodi u Bosni i Hercegovini danas u izvjestili o rekordna 728 novozaražena slučaja korona virusom. Značajan rast broja zaraženih zabilježen je širom svijeta.

Glas naroda

Obraćajte se jer dolazi pravda!

Ja se samo obraćan HDZ pratrim koji grade tvornice!

Odhebite....kratko jasno

pridrzavaju li se clanovi kriznog stozera mjera koje sami donose

Danas preporuke, sutra naredbe! Online rad, online nastava, kretanje izmedju 13-14! Vidjeli da su druge zemlje postrozile, pa moramo i mi obvezno.
Tako u i nacisti uvodili mjere zabrane kretanja Zidovima i, dr.a svi su ostali mirno gledali

Prvo su došli po komuniste, a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunist.
Zatim su došli po Židove, a ja se nisam pobunio jer nisam bio Židov.
Zatim su došli po sindikalce, a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike, a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene, ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

zatim je došao virus a vi se zahebavate

Uvijek bilo virusa, ali ima nesto gore od njih, a to su oni zeljni da vladaju drugim ljudima i da žive na račun rada drugih ljudi...
Treba gledati jasnije, svatko tko imalo razmislja vidi da su mjere zbog ovog virusa prenapuhane. Jednostavno se ne moze poredit sa ostalim zaraznim i opasnijim bolestima. U tom slucaju, ne bi bilo moguce ici ni kod frizera, ili da ih dvoje vodi emisiju na dnevniku, nastala bi opca panika u saborima, crkvama, ulicama, smijesno da mala maskica stiti od neceg takvog opasnog i vecini nije nista.
Zamislite scenarij ljudi koji su umirali u kucama i po ulicama zbog stvarno opsanih zaraznih bolesti kao sto je kuga, ovo je nista u usporedbi s tim

Krizni stožer FBiH objavio nove mjere
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari