Sud BiH nepravomoćno odobrio izručenje Milenka Bašića Hrvatskoj

ljubuski.info

Sud Bosne i Hercegovine donio je nepravomoćnu odluku kojom je dopustio izručenje Hrvatskoj Milenka Bašića, drugoosumnjičenog u predmetu "Vjetroelektrane" u kojemu status prvoosumnjičene ima Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave, potvrđeno je u ponedjeljak.

Izvanraspravno vijeće suda je 14. listopada u predmetu Milenko Bašić donijelo rješenje kojim je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za (njegovo) izručenje pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, stoji u očitovanju suda.

Hrvatska je raspisala tjeralicu za Bašićem i Draganom Stipićem, direktorom tvrtke "Lager" iz Posušja a temeljem tog zahtjeva bosanskohercegovačka policija ih je locirala i uhitila u lipnju ove godine u Mostaru.

Nakon toga je započeo postupak u kojemu Sud BiH odlučuje o izručenju. Sud će o mogućem izručenju Stipića odlučivati na ročištu zakazanom za 23. listopada.

Bašić ima pravo žalbe na odluku koja je u njegovu slučaju već donesena a ukoliko ona i bude potvrđena na Sudu BiH konačnu riječ o tome hoće li on biti izručen Hrvatskoj imat će ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša (HDZ BiH).

Hrvatska policija u svibnju je provela veliku akciju na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca te privela niz državnih dužnosnika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminala s obilježjima korupcije, davanja i primanja mita.

Uz Josipu Rimac tada su uhićeni i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac, načelnica općine Gračac Nataša Turbić, voditelj ispostave Hrvatskih šuma u Splitu Ivan Melvan, te Ružica Njavro, tajnica ureda ministra poljoprivrede.

Zbog sumnje u neregularnosti oko gradnje vjetroelektrana na području Knina i Gračaca na snazi je tjeralica za Bašićem koji je vlasnik tvrtki C.E.M.P. i Lager i investitor u najveću vjetroelektranu Krš-Pađene.

HINA

Glas naroda

Lipo su ga priveslali.Uložio pare,htio muljat,ali sad mora igrat po pravilima i još mu zatvor priti.Dobro ti će se advokata naplaćat.Ovo vam je primjer kad je sistem izvrnut.Da se radi po pravilima svi bi bili zadovoljni i svak bi ima koristi.Čak i ovi što su tražili mito ne odmah i u željenoj količini ali smirom i dovoljno.

Ne brini za njega on ima milijarde

Hebeš ti milione kada nesmiš blizu granice ni na karti a kamo li uzivo.

Normalan Hrvat ide na svoj sud ako ga država pozove a ne ko Sanader Kutle Mamić Bašić...

Kaze nepravomocno donio rjesenje. Ajde SUDE donesi pravomocno. Razlika je nepravomocno i pravomocno. Igranje macke i misa lako bi donio rijesenje da se radi o obicnom coviku

Sve je to stečeno na sirotinjskim parama i kreditima za branitelje koje je bašić odbija uz pomoć kradezeja i parama koje su došle iz hrvacke i drogom kojemu je brat prodavač svećrse to srušit ko kula od karata toje prokletog a bogu to nije. Drago prokletog blago

Sud BiH nepravomoćno odobrio izručenje Milenka Bašića Hrvatskoj
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari