Predstavljamo Krešu Vujevića, neovisnog kandidata za GV Ljubuški

ljubuski.info

Pitali smo Neovisnog kandidata za GV Ljubuški Krešu Vujevića što ga je navelo kandidirati na Lokalnim izborima?

Ja bih započeo ovaj razgovor s onom izrekom 'nikad ne reci nikad', stvarno to nikad ne treba reći, posebno ne u mom slučaju o kojem je odlučilo niz prethodnih zbivanja.
Trebalo mi je provesti nekoliko godina među obespravljenim braniteljima i našim nastojanjima da se mirnim prosvjedima izborimo za pravdu koja bi zadovoljila sve branitelje. Upravo se iz tog iskustva javilo uvjerenje kako se trebamo aktivno uključiti u politiku i tamo rješavati pitanja branitelja.

U to smo se uvjerili na samom početku, onda kad smo izigrani od naših hrvatskih političkih predstavnika okupljenih oko HNS, izigrali nas, mada su nam čvrsto obećavali kako će u Federalnom Parlamentu podržati našu Rezoluciju branitelja. Po toj bi se Rezoluciji izravnali sa srpskim vojnicima i njihovim ratnim dodatkom koji su oni počeli primati još prije 25 godina.
Unatoč čvrstom obećanju, ispred Federalnog parlamenta doživjeli smo pravi šok! Nikad neću zaboravit onaj kišni dana u Sarajevu, okupljeni sa strane ispod zida Parlamenta, mokri do kože, samo ogrnuti našim zastavama.

Kad je došlo na red odlučivanje o našoj točci Rezolucije branitelja, polovina je hrvatskih predstavnika napustila dvoranu a druga polovina glasala protiv!
Uopće nismo imali volju analizirati kako su glasale druge stranke u Parlamentu, niti nam je to bilo više važno, bili smo dovoljno poniženi od naših što nas je i natjeralo podići šator na Bijači i tražiti pravdu blokirajući granicu. Žalosno je što smo na takav način morali vladajućim i široj javnosti skretati pozornost na nepravedan i ponižavajući položaj velikog dijela branitelja HVO-a, koji od prestanka rata nisu ostvarili nikakva zaslužena prava.

Nakon nekoliko godina pregovaranja i brojnih prosvjeda i blokada na kraju je ipak odobren onaj poznati egzistencionalni dodatak u Federaciji i selektivni način raspodjele koji je ponizio mnoge i podijelio nas branitelje.
Ta su primanja mogli ostvariti samo oni koji su navršili 57 godina starosti, ako isti nemaju stalna mjesečna primanja veća od 180 maraka i pod uvjetom da se duže vrijeme nalaze na burzi rada.
Tek se sad ne želim povući, niti mogu, savjest mi ne dopušta, odlučio sam nastaviti borbu za braniteljska prava kroz politiku.
Primanja koja su pojedini ostvarili zahvaljujući prosvjedima za mnoge su mizerna, ipak, ima i onih kojima su dobrodošla. Nedavno sam susreo jednog branitelja, nisam ga vidio od davnih ratnih godina, posljednji put kad smo bili skupa na ratištu gore u bosanskim planinama.
Taj moj suborac sav sretan, odmah reče da je on s tih dvjestotinjak maraka itekako zadovoljan.
Ispriča mi kako su mu prije desetak godina zbog duga isključili struju i da više ne mora barem od toga strahovati.
Ali, kad reče da mu je tada, u tom razdoblju struja bila isključena dvije godine, sav protrnem i ponovim što je rekao!
Moj suborac isto onako uvjerljivo ponovi: "Dvi godine, možda koji dan i više!"

Eto, to su detalji koji me tjeraju u politiku, stalno su mi pred očima oni na vlasti koji se godinama guraju u prve redove, naslikavaju se za naslovnice, polažu vijence i pale svijeće našim pokojnim suborcima, a zanemaruju one žive obespravljene i povrijeđene oko sebe, i tko zna koliko još takvih živi među nama?
Svaki put kad se sjetim branitelja kojem je bila isključena struja dvije godine, branitelja s prve crte, sjetim se i jednog dede Grgića sa Humca. Njega smo poznavali po tome što je cijeli život čuvao krave, čuvao je krave i ovce u vrijeme Drugog svjetskog rata dok je bio u Partizanima, uopće kao Partizan nije nosio pušku.
Ta me sjećanja vraćaju u djetinjstvo, znali smo kako svake godine po tog dedu dolazi crna limuzina iz Općine, donijeli bi mu novo odijelo i vozili ga na proslavu "Sutjeske", valjda je tamo ratovala njegova jedinica.
Evo, neka za ovo čuju svi naši političari od Domovinskog rata na ovamo, i neka do daljnjeg više ne spominju kako se zalažu za dignitet branitelja, posebno ne oni na vlasti koji su najodgovorniji za trenutno loše materijalno stanje mnogih istinskih branitelja, kao i za brigu oko njihova liječenja.
Još nije kasno nešto poduzeti, još nam nije kasno suočit se sa stvarnim stanjem onih poštenih branitelja koji se nikad nikome nisu požalili niti su bilo što tražili za sebe! Svi smo dužni kao zajednica poštovat dignitet Domovinskog rata, to će biti jedina satisfakcija za preostalu populaciju još živućih branitelja!

Ako Grad Ljubuški može izdvajati svake godine za ALBU 300 tisuća maraka može se naći načina i za dodatnih 100 za one mlađe branitelje koji nisu obuhvaćeni spomenutim primanjima, tako da bi svi koji nemaju nikakva primanja imali nekakvu mizernu nadoknadu za provedene godine u ratu.
Time bi se i ljubuški branitelji izjednačili sa Sarajevskom Županijom koja je prošle godine ta ista primanja osigurala svim svojim borcima Armije BiH bez obzira na godine starosti.

Spominjete poslovanje s ALBA-om, podržavate li stav kandidata za Gradonačelnika, Ante Paponje o potrebi raskida ugovora?

Profesor Paponja je moj odabir za Gradonačelnika od prije četiri godine i ne mislim mijenjati svoj stav prema njemu!
A, prije nego se pokrene procedura o raskidu ugovora s ALBA-om, potrebno je staviti na provjeru kompletno poslovanje s tom firmom.
Nelogično je da se Grad Ljubuški, po tom ugovoru, obvezao mostarskom odlagalištu uplaćivati ulaz kućnog otpada po svakoj toni koje dovoze kamioni ALBA-e iz Ljubuškog.
Ako je tako, a je, onda je Ljubuški trebao uposliti na to odlagalište naše ljude u sve tri smjene kako bi ovjeravali i kontrolirali vaganje otpada i potpisivali ulazne račune. Da podsjetim, kamenolom u Crvenom Grmu posluje isto tako, kad netko dođe kupiti kamion pijeska, sve ide na vagu, plaća se po toni i izdaje se račun.
U prilog tome važno je znati da Grad Ljubuški skuplje plaća po toni ulaz otpada na odlagalište, nego što košta izlaz pijeska po toni iz kamenoloma gdje se uredno vodi evidencija kako nebi došlo do zloporabe.

Nameće se dodatno pitanje, ako bi Ljubuški uveo svoju kontrolu pri vaganju spomenutog otpada, to je obavezan jer se pristalo na takav ugovor, opet bi bilo nemoguće kontrolirati odakle ALBA sve to dovozi, i je li možda Čitluk i Grude povremeno preko ALBE na vaganju prodaju svoj otpad Ljubušacima. Zapitajmo se, bi li neki privatnik ovako neozbiljno postupio i potpisao ugovorne detalje nad kojima ne može imati kontrolu?

Sad se tek dolazi do odgovora na mnoga pitanja, znamo kako je iz Ljubuškog odselilo dosta ljudi u Njemačku, zadnjih godina odselile cijele obitelji, sve su te obitelji otkazale ALBA-ine usluge, a ispostavilo se kako je Ljubuški, navodno, počeo proizvoditi još više kućnog otpada pa je ta godišnja tonaža i cijena za Ljubušake na ulazu u odlagalište skočila za dodatnih 60 tisuća maraka.
Sve ovo upućuje na činjenicu kako se iz Gradskog proračuna, preko namjerno prilagođenih ugovora, već godinama nezakonito izvlače velike svote novca.
U prilog tome još se zapitajmo, kako to da ALBA, po čestim saznanjima iz medija, za razliku od Ljubuškog, uplaćuje svake godine 15 tisuća maraka u Grudski proračun samo zato što gospodare njihovim otpadom?

Nadam se kako i ovi moji navodi idu u prilog detaljne provjere poslovanja s Albom i sa svim drugim firmama koje sumnjivo posluju na račun svih naših poreznih obveznika.

Što bi ste još poručili ljubuškim biračima?

Živimo u vremenu u kojem je kriminal i korupcija postala obična sporedna vijest, jedni te isti vladaju desetljećima, troše javni novac bez čistih računa, okružuju se podobnim na vlasti, a oporba je za njih neznatna manjina s kojom se lako dogovarati!
Ja bih preporučio svakom našem političaru zaviriti u Povijest Dubrovačke Republike u vrijeme od prije 700 godina. Tadašnje su vlastele na vlasti prednjačile daleko ispred nas u demokraciji i zaštiti ljudskih prava, ne samo u zaštiti svojih građana već su štitili sve ljude bez obzira na vjeru i boju kože.
Dubrovačka republika je prva u svijetu ukinula ropstvo, nisu ostali samo na tome već su zabranili i prevoziti robove na svojim brodovima.
Kad je u pitanju tadašnji društveni život, vlasti su pokazivale visoki stupanj demokracije.
Dubrovačka je vlastela itekako poštovala oporbu u dijelu vlasti, kad se nešto izglasavalo svaki je glas "protiv" vrijedio dvostruko, dakle, oporba je često imala povoljnu priliku spriječiti one vladajuće u preglasavanju.

Među našim političarima nije se glasalo, niti je meni poznato da je nekome palo na pamet predložiti da se u Gradsko Vijeće mimo izbornih odluka pozove i uključi nekolicina uglednih, poštenih i sposobnih građana iz drugih naroda koji među nama žive u manjini.
Za razliku od nas, u vrijeme Dubrovačke Republike, vlastela je molila populaciju spomenutih građana da se uključe u politički život i postanu ravnopravni u tamošnjem Senatu, još su dobili naziv "Senat Umoljenih", Senat Umoljenih je zaslužan za donošenje mnogih uredbi i zakona koji su trajno ostali na snazi.

Kad su u pitanju naši nadolazeći Lokalni izbori, većina je građana izgubila povjerenje u pošteno glasanje. Još pamtimo "Klub vijećnika 305", "Veljačku kenju" ili one otvorene vreće s glasačkim listićima, te su otpečećene vreće na prošlim izborima, nakon zatvaranja Biračkog mjesta, stigle tek pred zoru u Gradsku vijećnicu iz Gornji Radišića. Još je tu dosta poznatih i nepoznatih izbornih krađa i nepravilnosti koje su godinama ukorijenjene među nama, a sve je to odbijalo građane izaći na izbore u većem broju.

Nas četvorica Neovisnih kandidata za GV, koji smo ponikli iz redova branitelja i koji se godinama zalažemo za dignitet svakog branitelja, odlučili smo uložiti veliki trud u vraćanje povjerenja građanima u poštene i pravedne ovogodišnje Lokalne izbore. Maksimalno smo iskoristili svoje zakonsko pravo u postavljanju i odabiru članova u Biračke odbore, i svima smo naglasili kako od njih samo očekujemo pošten i pravedan odnos prema svim biračima i njihovim slobodnim odlukama. Inzistirati ćemo na tome da i Gradsko izborno povjerenstvo djeluje u zakonskim okvirima, kao servis građana a ne političkih stranaka.

Zato ovaj put poručujem svim biračima da obavezno izađu na Lokalne izbore:

Drage Ljubušanke i Ljubušaci, dajte, napokon, zbacite sa sebe sve moguće stranačke okove, ucjene i pritiske! Izađite i glasajte za jednog od nas četvorice Neovisnih kandidata za GV i na dobrom ste tragu postati neovisni, slobodni i ponosni na sebe i svoju ispravnu odluku!

Glas naroda

Zašto se ove Kreše slikaju na istom mistu, jel to zbog smanjenja troškova ili je bitno zvati se Krešo pa da te Sova zove Tešo...?

Što se tiče ALBE ovo je ozbiljna prozivka,sa detaljima,i ako se ovo ne demantuje onda oporba ima moju potporu.Što se tiče zaboravljenih,već sam pisa da su sramota federalnog parlamenta (ne čuh Komšića da vas je ikad posle spomenuo kao ni bilo koju temu kojom je mahao pred izbore,pa me to navodi da ste služili za političko podkusurivanje)ali ako se ne može,ili ne želi, to rešit kroz federalni parlament tribalo je to rešit kroz ovu pomoć iz Hrvacke pa di ovi drugi sigurno reagovali i na kraju rešili.Ali gospodo draga vi se natječete za gradsku skupštinu sa temama koje se malo dotiču gradskih problema i smijernica.Dajte malo o tome ali,molim vas,konkretno.

Glavno je udariti na Albu i Parkove i zaposliti te kontrolore na vaganju.
Paponja raskida ugovore ostali zaposljavaju svak - svoga i moze se poceti,nek se okrece nesto .

Da je Kreso u mafijaskom HDZu govorili bi dobar Kreso posto je protiv ove Zlocinacke mafije onda nevaIja

Prijatelju T. T je. moja podrška tebi i profesoru . Sretno

Sve ok ali ako čovjek podržava Paponju zašto se uopće sam kandidira? Svojom kandidaturom samo će otežat Paponji jer će mu uzeti određen broj glasača.. U svakom slučaju vidit ćete kad uhljebi s obiteljima, babe i đutirumi počnu okupirati biračka mjesta. Nema nama pomoći..

Nemaš ti veze s vezom, Paponja se kandidira na gradonačelnika a ovi za Gradsko vijeće, Paponji trebaju ruke koje će, kada osvoji mandat, glasovati za njegove prijedloge. HDZ će zasigurno blokirati sve. Kamo sreće da se skupilo više neovisnih a poštenih ljudi.

Znaci i oni ce bit podizaci ruku ko i ovi hdzovci.
Paponji treba 13 ruku, di ce ih skupit???

Slika korisnika Krešo

Stojim vam na raspolaganju za sva pitanja koja zaslužuju moj odgovor.
Hvala!

Krešo

Samo da razjasnimo.Zašto se koristiš lažima i pišeš o narodu ko nekom ko bi pljačka i vlastite grobove zbog zlatnog zuba?Čemu takva retorika?Da to ko prvo pokušamo razjasnit.

Ja,upravo ove stvari di si pisa o miniranju nadgrobnih spomenika i da su naši ljudi spremni to uradit i vlastitom ocu radi zlatnog zuba.Zar nije bilo dovoljno skreniti pažnju na ono što imamo a ne ovako ljude prozivat.Jel ti stvarno misliš da smo mi taki i?

Slika korisnika Krešo

Gost - 20. listopada 2020. 12:29:42
__________________________________

https://ljubuski.net/28636-otkrivamo-detalje-slucajno-otkrivenih-podzemn...
___________________________________

Te sam momke zatekao na djelu, primijetili su moju zabrinutost i tugu.
Dugo sam im tumačio koliko sam života posvetio izučavanju znanstvene građe koja ima veze upravo s tim dijelom brežuljka i nekropolom stećaka.
Divili su se mojoj mladenačkoj upornosti što sam nekoliko godina radio samo na rukopisima knjige.
Dotaklo ih je kad sam kazao kako sam svoju ženu zadužio da čuva moje rukopise ako se slučajno.ne vratim iz Domovinskog rata.
Dakako, priču sam nastavio kako sam odmah nakon rata opet rastvorio svoje požutjele rukopise i prionuo na pripremi knjige.
Na kraju sam dečkima s posvetom poklonio po knjigu koju sam napisao kad su se oni rodili, mislim da je nisu sačuvali ili možda drže još tavu na njoj.
Njima je bilo važnije vratiti se brežuljak i raskopavat u potrazi za podzemnim ulazom u grobnice.

Opet tvrdim da tim mladim ljudima ništa nije sveto, kad im ponestane novca spremni su provalit u svoju obiteljsku grobnicu kako bi pokojnem djedu iz lubanje izvadili zaostali zlatni zub!

Krešo

Krešo, ne mogu se oteti dojmu da ste vas četvorica neovisnih kandidata trebali nastupiti zajedno na listi neovisnih kandidata jer ovakvom shemom odvojene kandidature znatno povećavate mogućnost da zbog nekoliko glasova manjka u Gradskom vijeću ne bude niti jedan od vas četvorice.
Zašto ste se doveli u tu situaciju, šta je presudilo takvoj odluci s obzirom da su vam u početku bile namjere da nastupite na zajedničkoj listi?

Slika korisnika Krešo

Pitanje za Krešu - 20. listopada 2020. 12:16:54
____________________________________

Točno je, ja sam prvi napustio ideju; "Lista Neovisnih branitelja", prije toga sam dobro promislio što ću time postić.
Među nama su prvo počeli sitniji verbalni sukobi oko nekih mišljenja i ideja, trpio sam do određenog trenutka i rekao kako takav način suradnje nije za moje godine.
Mogli su nastaviti bez mene, u poruci sam im napisao kako ću, bez obzira na sve, podržavati svaku njihovu pozitivnu ideju i program koji ide u korist svih građana.
Evo vidite da smo se opet ujedinili oko raspodjele Biračkih Odbora, ispalo još bolje kad je u pitanju krađa i manipulacija oko glasačkih listića.
Da smo postali Neovisna lista imali bi mogućnost postaviti u BO 4 predsjednika i 21 člana.
A, ovako imamo raspoređenih 16 predsjednika i 80 članova BO.

Krešo

Barbariću se prigovara da nije doveo nikog jačeg u Ljubuški da zaposli ljude.Je li Ante možda vami nešto govorija,pošto se slbo obraća javnosti,ima li on koga u planu dovest?Koja je tvoja vizija,šta možemo učinit da mladi ostaju ili još bolje da se vrate u Ljubuški?I na kraju ,je li i ti misliš da je kod nas stanje katastrofalno,u svakom pogledu,kako ga pojedini predstavljaju?

Zašto lažeš Krešo Vujevića?
Među nama nije bilo nikakvih verbalnih sukoba, to nije istina.Jedino si ti bio u sukobu i to uglavnom sa svima ostalima.
Nisi bio sposoban ni potpise sam skupiti pa smo ti mi ostali skupljali i onda si nam tako vratio što si razbio listu branitelja.Ti si kažeš trpio! Kako možeš biti takav licemjer? Pa nas ostalih trojica smo tebe trpili od prvog dana, tebe i tvoju nesposobnost, a onda si nam zabio nož u leđa.Eto to je istina Krešo.

svak ko nije uhljeb u HDZu je MALI hrvat
samo oni su predodređeni da vladaju jer su nasljednici KPJU

Treba nam vise ovakvih ljudi koji su spremni iskreno rec i sto misle i istupit u ime pravde. Ima nas jos, samo su mnogi odavno odustali od borbe i izvan su dogadjaja koje organiziraju ulizice

Zamisli obećat da ćeš podržat i onda izigrat ljude. Koje moralno dno moraš biti da bi to napravio.

Slazem se s ovim o ljudima drugih narodnosti, tj.nacionalnosti koji medju nama zive kao manjina. U gradskom vjecu se opcenito ponasaju kao da njih ni nema. Zalosno. Svugdje u svijetu se postuju manjine pa koje god nacionalnosti one bile

Tako je.Zato nam ovi Bošnjaci nisu tribali Komšića birat,nije to u redu.

To je bila smisljena politika pojedinih stranaka iz Bosne. Nije se ni imalo sta birat. Izmedju dva zla nisi mogao birat jer nijedno od njih nije "manje". Svejedno ti je li Covic ili Komsic. Vjeruj mi, ne bi se nista promijenilo da je Covic predsjedavajuci u ove 4 godine, samo bi jos vise ojacala njegiva stranka

Ajmo tu logiku primjenit na ovaj slucaj.Sto se tice Komsica,nije on uzeo Covicevo misto,zbog toga se ne bunimo,nego misto legitimnog predstavnika Hrvata u predsjednistvuBiH

Ta ti stoji. Hdz obecava novi izborni zakon, al im "zlocasto Sarajevo" neda. Buuuu.

Izbori su svejedno farsa. Osjecamo se da zivimo u demokraciji, tj.da smo odgovorni za svoj zivot i promjene, samo zato sto nam jedno u dvije (odnosno cetiri) godine dozvole da ispunimo glasacki listic? Ne bih rekao.

Kako onda izgleda ta vasa demokracija?Opet ponavljam da to nema veze sa HDZ vec pravima nas ko naroda koje nam Bosnjaci iskracuju.Ili vi hocete rec da je SDA u rredu a HDZ nije?

Mislim da ovakvoj raspravi nije mjesto na ovom clanku. Mijesas pojmove, niti su svi Hrvati u HDZu, niti su svi Bosnjaci u SDAu niti su ti svi Bosnjaci kolektivno ugrozili prava, nego pojedinci koji huskaju narod. Mislis da stranci jednim mahom ne bi mogli osigurat promjenu izbornog zakona, ne, njima i odgovara medjusobna zavadjenost kao i ovim celnicina velikih stranaka. Zavadi pa vladaj! Pricaj im o komunistima i ustasama ili osmajlijama itd.itd . Ja sam samo u prvom konentaru rekao da i druge nacije imaju pravo ucestvovat u pitanjima koje se ticu grada. To nije na razini drzave i tolika kolicina ne bi mogla izglasat nama clana predsjednistva

Kad se uzurpiraju naša prava onda se to želi prikazat ko potez protiv Čovića i HDZa, kao da su oni marsovci pali sa Marsa a ne legalno izabrani .Neman nikakvih problema sa druga dva naroda i ostalim građanima ,koji bi se tribali kandidirat na lokalnim izborima sa svojim programom i ako bi se pripozna u istom osobno bi dao glas za njih.Ovde se ,na komunalnim izborima,ratuje nacionalnim pitanjima koji nemaju nikakve veze sa našim problemima.Ko bolje kaže da je Čović i HDZ [ * neprimjereno * ] i da ih crkva podržava taj očekuje više glasova.Evo jedino Krešo,do sad ,iznese nešto konkretno ,što bi nas tribalo interesirat,u vezi ALBE i niko ne reaguje već se pišu uobičajne nebuloze.

U banasnjem Vecernjem pise da su komunisti potjerali na rad u inozemstvo 350.000 hrvata, a ova narodna vlast do sada 400.000.
Kominjare samo 350.000. Bravo za HDZ

Blizu miliona do sada

Tako je i plus protjerani Hrvati iz RSa koji za HDZ ne postoje

Eto toplu vodu izmislio,borio si se ta BiH ne za Hr,krivo su te pistrojili ne sami tebe nego većinu,teško ćeš proći čopor lavova neozlijeđen i biti glavni u čoporu moj pajdo,okani se ćorava posla,eto sad netko zna kako se zoveš i ništa više

Vrijeme je da se sazna što se radilo s gradskom imovinom tijekom ovih 30 godina

To boli adzovce njima su prljave ruke

Pitanje za Krešu što misliš o najmodernijoj Evropskoj i svijetskoj Vinskoj cesti upisanoj na najnovijim kartama vinskih cesta jedinoj koja unutar sebe ima kružni tok. Ovo napominjem iz razloga što se opet želi poslje svih kriminalni i malverzacijski radnji sadit loza na bivšoj plantaži. Reci koliko je to po tebi vijerodostojan jedan ovakav projekt i kakve on perspektive donosi našoj zajednici i hoćeli jedan takav projek vladajućih na vlasti zaustaviti odljev mladi u svijet vladajući na vlasti kažu da bi se groždje trgati moglo već u prvoj godini nakon sadnje dali je to moguće kažu da će oaj put kalemit na Vrbu.

Slika korisnika Krešo

Gost - 20. listopada 2020. 14:13:15
______________________________

Dobra ideja za ponovnu sadnju loze na Plantaži, ukošeni osunčani predio u zavjetrini ispod brda, već dokazan za vrhunsko vino.
Samo da se ovim političarima ovaj put ta ideja stvarno nebi obila o glavu, neće se izvuć ko sa smiljem.
Morat će prije sadnje dokazat gdje misle plasirat vino i kakva je garancija uspjeha.
Političari su veliki krivci za smilje, podržavali i financirali predavanja i prezentacije.
Ljudi pohrlili, prodali im koncesije na brda i dolove!
Kad je sve bilo zasađeno, sjećam se jednog Austrijanca koji je poželio prve godine obići sve te hektare i hektare zasađenog smilja.
Taj se čovjek samo divio i šutio, tek ih za večerom upitao sa kim su napravili ugovor za otkup toliki površina.
Kad su ovi naši kazali da nisu još sa nikim pravili ugovot, on je samo izustio: "Pa, vi ste lud narod!"

Krešo

Da si ti poduzetnik bi li onde lozu sadio ili nesto drugo i koliku bi placu radnici mogli ocekivat? Je li to bilo vrhunsko vino u konkurenciji sa drugim ili drugih nije bilo pa je zato bilo vrhunsko?

A šta nam imate predstavljat čovjeka koji je inovator,povjesničar, arheolog,medicinar, epidemiolog,političar i tko ne zna šta već,jedini problem što ni u čemnije uspio...
Troju u berišu našao tu su se vidjeli svi njegovi kapaciteti...
O poduzetništvu da ne pričamo,čovjek koji ima najbolje moguće mjesto za uzgoj ribe u cijeloj hercegovini,zanemari potpuno taj biznis i počme lubenicu sadit a bazeni od ribe mu tada izgledali kao da su rat preživjeli!!!

Kako to da si se išao udruživati s borcima iz armije koji su tolike zločine učinili nad našim narodom.Buhine kuće,Trusina,Grabovica i da ne nabrajam dalje,jel ti podržavaš zločine nad našim narodom?Kazes da se boriš za pravedne izbore,pa kad je tako zašto onda nisi išao promatrati izbore u Konjicu,Jablanici i ostalim mjestima u po Bosni u kojima je je ogroman broj glasova dobio Sejdo.Po tom ispada da surađuješ s ljudima koji žele silom oduzeti nama sva naša prava kao konstitutivnom narodu i iskrivljuju povijest prikazivajući nas kao genocidan narod i sad se kandidiraš pod paravanom da ćeš raditi za svoj narod.Dosta je nama takvih kao što su Martina Mlinarević,ona Prlićka i ostalih što prodaju maglu i rade protiv svog naroda.

U svakoj drzavni firmi kod nas radi se kriminal i korupca kad ce istrazit fup elektro ljubuski ljudi im padaju sa prekucanih auto dizalica

Eto HDZ radi za narod pogledaj popis 91 a pogledaj zadnji pa usporedi a od 91 je HDZ na vlasti gdje su vecinski Hrvati.2020 ima nas manje nego 91 upola i više.i ko je kriv,armija bih Komšić,Dodik Srbi muslimani ili veliki Hrvati iz stožerne stranke hrvatskog naroda kako sebe vole nazivati.samo mi je drago što nikad nisam bio član te partije jer Ce doci vrijeme kad Ce kriti iskaznice isto kao što sad kriju crvene knjizice

Kažeš Gospodinu Kreši kako je mogao ići tražiti prava sa pripadnicima armije Bih pa ti i takvi ste ga prisilili da mora zato što ste sve uzeli sebi jer u vašoj pohlepi nema granice. Dobro je da si se otkrijo tko si i što si kome pripadaš koga zastupaš i koga braniš. Što nepostaviš pitanje pa kažeš vidljivo je da braniš Dragana Čovića i Srbe nikakav ti nije problem što tvoj vodja ide na godišnjice Republike Srpske koja je nastala na Zločinu i genocidu i protjerivanju Hrvata bizu 200 000 mjesta razrušena popaljena narod protjeran to ti nije problem. Izgleda da ti nije problem ako si Ljubušak i što je Ljubuški granatiran VBR Raketnim sustavima od Srpske Četničke ruke gdije su pobijeni nedužni civili Dijeca to ti isto nije problem. Nije ti ni problem ni što su branitelji stradali nedužni oni nisu htjeli nikakav rat ali su morali stat i branit i sebe i svoje najmilije po cijenu života. Ti i takvi ste jedino voljni braniti svoje stolice fotelje pozicije koje su vam dodjeljene po režimu vrhovnog vodje po cijenu da udarate po najranjivijim skupinama U Hrvatskom Narodu ISTINSKIM BRANITELJIMA.

Dragan Čović neki dan nazdravlja sa dokazanim četničkom vučićem to ti ne smeta.a kad netko se druzi sa članovima armije BiH tinti smeta ,zanimljiv ste neki čovjek al imate različita mjerila,zato kreši i ostaloj trojici a. Naročito paponji puno uspjeha i nedajte bandi HDZ ovoj blizu kutija nakon 19 sati

Eto ti podrzi djecu dezertera. Oni su isti neprijatelji bili kao Sejdo i Alija. Njihova djeca danas odlučuju o sudbini Kreša i Anta. Zna Mika kad im je ćaće čitao na radiju Ljubuski i bili su suđeni za dezerterstvo na po nekoliko godina zatvora. Kako je bilo majkama, ženama i djeci dok su ljudi bili po ratištima često s malo municije i slabo obučeni? Ta ista djeca dezertera su danas moralne vertikale i velike Rvatine koji određuju danas ko je koliki Hrvat. A najveći si Hrvat (Rvatina) ako se zaviješ pijan u zastavu i na nekoj utakmici repke sviraš u rog i slikaš se milion puta. Zato ti ljudi koji su navodno pucali u nas su časniji od vaših očeva koji su nam zabili nož u leđa i ostavili na cjedilu svoj narod jer i oni traže ista prava kao i naši obespravljeni branitelji. Nije isto domobran i dezerter.

Svaka čast.

Najveća je pogreška cijeniti ljude po sebi, tako će prevaranti govorit da su svi prevaranti, [ * neprimjereno * ] mda su svi [ * neprimjereno * ], neznalice da nitko nista ne zna... Što od toga ste vi??

Nije Hrvat tko nije u HDZu

Ajmo ovako nešto me zanima,evo sve pobijedi Ante za gradonačelnika,teško ali ajmo reći pobijedi,šta ćete sa vijećem.Treba vam 13 ruku u vijeću za većinu,kako?.Ante na svojoj listi ima 5 kandidata,nositelj liste Stipe Dodig zadnji put bio na listi HDZ1990,nije ni svoje susjede obišao da glasaju za njega a ni sad ne radi ništa,evo neka ta lista osvoji 2 mandata.Dalje vas četvorica idete pojedinačno i treba vam svakom po 300 glasova da prođete prag a da ste išli zajedno sa 700 glasova prolazite trojica,po meni nijedan od vas neće sakupiti 300 glasova jer se borite u biti za iste glasove.HSP odnosno Zrinko Čuvalo sam radi na glasovima i slabo mu pomažu ostali iz HSPa a možda 1 mandat ili čudom nekim 2.Znači to je maksimalno 6,7 mandata.

Ja sam siguran da bi naš Krešo da se rodio malo ranije, davno prije Jeana-Francouisa Champolliona dešifrirao Kamen iz Rosette i riješio misterij hijeroglifa.Duboko su me zainteresirala njegova otkrića o tome kako se drevna Troja nalazi u Berišu i volio bih još malo čuti ili pročitati što sve taj veliki istraživač misli o Troji.Također,zanima me njegovo mišljenje o piramidama u Visokom,pošto se ljudi nikako ne mogu dogovoriti o tom nalazištu i smatrali da i mi u Hercegovini imamo piramida?Zanima me također,što uvaženi istraživač misli o Atlantidi,jel to samo mit i ako nije gdje bi se po njegovom uvaženom mišljenju onda danas nalazila?

Tebi jarane ne moze se pomoći hahaha

Predstavljamo Krešu Vujevića, neovisnog kandidata za GV Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari