Hercegovački ekstrakt zapanjio njemačke znanstvenike

ljubuski.info

Ekstrakt Miroslava Budimira, iz Vira kod Posušja, kojim je pomogao najprije sebi tražen je u cijeloj Njemačkoj, ali i šire.

Kada je početkom veljače jednu bočicu svog ekstrakta koja je njemu osobno pomogla za izlječenje pluća, dao svom prijatelju u Njemačkoj, nije ni slutio da će ga prijatelj, ali i neki hercegovački poduzetnici, zvati da pripremi velike količine za izvoz. No, kako nam kaže on to nije u stanju.

Sve je počelo kada je zbog plućnih oboljenja završio u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (KBC) u Mostaru.
Imao sam ozbiljnih plućnih problema. Radilo se o kroničnom bronhitisu, astmi te o kobp-u (kronična opstruktivna bolest pluća) te mi je tijekom boravka u KBC otkrivena i plućna embolija. Bio sam u tavom stanju da mi liječnici nisu mogli napraviti spirometriju. Nakon 13 dana boravka u bolnici, stanje mi se nije popravilo, te sam bio prisiljen sam sebi pomoći. Tako sam napravio sebi jedan spektar ekstrakta koji me je takorekuć "podigao" i izliječio.

Otkriva nam Miroslav koji su se sve sastojci našli u njegovom lijeku.
On je načinjen od pet sastojaka. Radi se o ekstraktu bijelog luka, lista masline, slatkog pelina, ehinaceja (purpurea) i propolisa (radi se o 30 postotnom propolisu). Potrebno je naglasiti da su svi ovi sastojci iz Hercegovine, zato je i vijest o lijeku iz Hercegovine udarna u svim medijima.

Objašnjava i zašto su baš svi sastojci iz Hercegovine.

Sjeme ehinaceje dobio sam iz Sjeverne Amerike i zasadio je kod sebe u Viru. Ona je izrasla u hercegovačkom kršu. Hercegovački list masline, konkretno masline iz Stoca. Na njemu je jedna znanstvenica iz Rijeke radila magistarski rad. On je priznat u svim znanstvenim krugovima po pitanju antivirusnih, odnosno biljnih lijekova. Što se tiče bijelog luka, to je bijeli luk porijeklom iz Rame i radi se o ljubičastom, jer je dokazano da ima tri puta više ljekovitih svojstava, a njegov najljekovitiji sastojak je alicin, pored sumpora i fosfora koji se nalaze u opni bijelog luka. Naš hercegovački slatki pelin - moram biti iskren, da sam ga nabavio s Čvrsnice, od prijatelja Ivana iz Knešpolja koji je inače skuplja ljekovito bilje, a ostale količine sam nabavio od Nade Šarić i Martina Solde koji imaju svoje plantaže pelina. Propolis sam pak nabavio od naših pčelara. Mislim da je konkretno moj iz Podbile, otkriva Miroslav.

Jedan moj prijatelj Jens Schulze koji je vlasnik tvrtke Wasserwelt, iz Njemačke, točnije savezne pokrajine Brandenburg, koja ima 150 tisuća stanovnika uzima često proizvode iz mog OPG-a. Svi moji proizvodi su završavali, a da to ja nisam znao, na Max-Planck institutu. To je jedan od 86 mikrobioloških instituta u Njemačkoj, Europi pa možemo reći i u svijetu, koji se bavi biofiziologijom biljaka. U suradnji s Danskom i Amerikom oni istražuju sve ljekovite biljke na ovom svijetu. Uslijed svih zbivanja koja su s pandemijom koronavirusa počela u Wuhanu, prijatelj me pitao imam li još ikakav proizvod koji bi mogao pomoći kod oboljenja pluća. Ponudio sam mu taj lijek koji je meni pomogao. Bio je skeptičan na pomen Wuhana, odnosno same pandemije. No, ipak je uzeo 20 bočica i rekao da će ih dat na spomenuti institut.

Nakon 20 dana uslijedio neočekivan poziv od strane instituta.
Tražili su od mene ekstrakt I ja sam im poslao jednu bočicu od 50 ml. Na prvoj bočici koju sam i poslao bila je naljepnica na kojoj je pisalo "stop virus." Oni su je prozvali "bombom za crni scenarij", aludirajući na jesensko-zimski period, odnosno miješanjem sezone gripe s Covidom-19.

Proučavajući Miroslavov ekstrakt ostali su zapanjeni.
Svjetski slatki pelin, domovinom iz Kine, ima 17 posto artetemisinia, kvarcetina, karvakola i ostalih sastojaka, dok naš iz Hercegovine čak 30 posto istog. Njih je taj postotak zapanjio. Jednako tako zapanjio ih je i postotak fosfora i sumpora u hercegovačkom bijelom luku, koji je nekoliko puta jači i djelotvorniji od onog iz Kine, gdje je i njemu domovina.

Osim lijeka koji mu je pomogao, Miroslav na svom OPG-u ima i druge proizvode. Njegovi potrošači su uglavnom iz Njemačke.
Imam sprej i mast za kralježnicu, zglobove, psorijazu, dermatitis i kako sam već naveo za sve plućne bolesti, krvožilnog sustava, prostate i mnogo toga drugoga.

Kaže Miroslav kako mu nije namjera svoj proizvod reklamirati.
Ja sam napravio samo 50 litara tog ekstrakta, što se kod nas kaže - za potrebe malo šire obitelji. Tražili su me mnogi znatno veće količine, zvao me je i prijatelj Jens da pripremim veće količine i papirologiju za izvoz te je najavio dolazak za dva tjedna. Meni nije namjera reklamirati ovaj proizvod, s obzirom na ograničene količine. Ovo može biti samo jedna preporuka ljudima koji se bave proizvodnjom, ja ću im biti na usluzi zbog samog doziranja da se ne bi dogodilo da jedna biljka poklapa jednu drugu pa se ne dogodi ništa. Volim više pomoći ljudima, a i evo otkrio sam što se nalazi u lijeku, no, ponavljam bitno je doziranje koje se mjeri u miligramima svake biljke. Ali, priča je došla u medije, pa ako ikome pomognemo puno smo napravili, rekao je Miroslav Budimir.

hercegovina.info

Glas naroda

Evo još jednog lovca u mutnom.Sad će ovi naši vrli komentatori falit njega i dizat u nebesa a Kvesića,dječijeg kirurga,sprdat.Pare koje namlate ovaki lovci u mutnom bi mogle sagradit institut ko taj u Njemačkoj.

Samo budala moze povjerovati u ovo.Tipični lov u mutnom i na bolesnim ljudima,točno je ko je tesko bolestan pokušaće sve i svašta što ovi soronisti znaju iskoristit.

Plaćen članak,i u Njemačkoj imate ljudi tipa Braco i Vidoviti Milan.proguglao i pretrazivao na njemačkom jetiku.Čista prevara ne nasjedajte na lazi.

Čitala sam da su doktori rekli da slatki pelin koji raste u Hercegovini podiže imunitet, ali i med, vitamin c, luk saransek itd. što svi oduvjek znamo i koristimo pa tako i sad trebamo zdravu hranu za imunitet protiv bolesti.

Hercegovački ekstrakt zapanjio njemačke znanstvenike
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari