U Hercegovini oduzete cigarete i duhan u vrijednosti većoj od 100.000 KM

ljubuski.info

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u regionalnim centrima Mostar i Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duhana, ručno motanih cigareta i cigareta bez trošarinskih markica ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 133.000 KM, priopćeno je iz UNO BiH.

Na više lokacija koje pokriva regionalni centar Mostar, ovlašteni službenici UNO privremeno su oduzeli 9.005 kutija cigareta, 1.048 kutija ručno punjenih cigareta i 309,75 kg rezanog duhana. Navedena roba nije bila propisno obilježena trošarinskim markicama Uprave za neizravno oporezivanje. Aktivnosti na terenu provedene su u suradnji s policijskim službenicima PU Mostar. Ukupna vrijednost trošarinske robe koja je bila namijenjena za prodaju na crnom tržištu BiH procjenjuje se na iznos od 110.000 KM.

Vršeći pojačane aktivnosti na sprječavanju nezakonitog prometa duhana i duhanskih prerađevina na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic, službenici Grupe za spječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UNO Sarajevo, otkrili su i privremeno oduzei 4.530 kutija cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama UNO. Trošarinska roba oduzeta je u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, a tržišna vrijednost iste procjenjuje se na 23.000 KM.

U idućem vremenu, ovlaštene službene osobe UNO će protiv osoba kod kojeg je pronađena i oduzeta navedena trošarinska roba, podnijeti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Nedopušten promet trošarinskih proizvoda, iz člana 210 a. Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH. U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UNO su koristili posebnu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS, navodi se u priopćenju UNO BiH.

Glas naroda

Jeli to u brke i sestre u Grudsma ili u Tihaljini ?

Trebinje i Bileća moje Hrvatine

Disi zuka IDE li kako biznis, buraz bili se fali lipo

U Hercegovini oduzete cigarete i duhan u vrijednosti većoj od 100.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari