Što je inspekcija radila prošlog ljeta?

ljubuski.info

Od srpnja do rujna federalni inspektori su u kontroli poštivanja i provođenja epidemioloških mjera izvršili 833 inspekcijska nadzora, te utvrdili 69 prekršaja za koje će biti izdani prekršajni nalozi s financijskim teretom od 124.750 KM.

Prema objedinjenim podacima koje su dostavile županijske inspekcije, zajedno s interventnim nadzorima federalnih inspektora u oblasti kontrole provođenja i poštivanja epidemioloških mjera, od ožujka do kraja rujna izvršen je 16.771 inspekcijski nadzor, donesena 2.063 rješenja o otklanjanju nedostataka, utvrđena 622 prekršaja s financijskim teretom od 1.044.765,00 KM, te izdato 21 rješenje o zabrani rada.

Nadležna inspekcijska tijela su, u skladu s zapovijedima kriznih stožera ministarstava zdravstva i preporukama zavoda za javno zdravstvo, u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije, prioritetno usmjereni na aktivnosti intenzivnog praćenja provođenja obveznih epidemioloških mjera u cilju sprječavanja daljeg širenja i suzbijanja epidemije koronavirusa na području cijele Federacije BiH, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).

Zbog ograničenih kadrovskih kapaciteta sanitarnih inspekcija u FBiH osiguran je i dodatan broj inspektora po ovlaštenju, odnosno puni angažman raspoloživih kapaciteta i provođenje timskih nadzora. Federalna uprava za inspekcijske poslove je već ranije ovlastila dodatan broj inspektora kako bi se osiguralo kumulativno prisustvo inspekcijskih tijela na području FBiH kao pomoć i potpora županijskim inspekcijama.

Inspekcijska tijela intenzivno rade na kontroli poštivanja odredbi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti FBiH i od kraja svibnja provode pojačane inspekcijske nadzore s fokusom na sredine visokog epidemiološkog rizika, uz stalno praćenje informacija i uputa federalnog/županijskih kriznih stožera, priopćeno je.

Po zaprimljenim brojnim predstavkama građana, u prethodnom razdoblju, izvršeni su i timski inspekcijski nadzori na području KS, ZDŽ i HNŽ, uz kontrolu provođenja mjera i osiguranja obaveznih sanitarnih uvjeta na području općine Neum. Prilikom kontrole hotela, trgovina i ugostiteljskih objekata, pored nepravilnosti u domenu poštivanja i provođenja minimuma epidemioloških mjera, federalni inspektori su konstatirali nepravilnosti i u oblasti fiskalizacije.

FUZIP apelira na gospodarske subjekte i građane svojim savjesnim, odgovornim i zakonitim ponašanjem doprinjeti stabilizaciji epidemiološke slike i suzbijanju koronavirusa u FBiH.

Glas naroda

Skupljali harač i pozatvarali ove što nisu imali za kuverte

Što je inspekcija radila prošlog ljeta?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari