Grad Ljubuški povećao proračun

ljubuski.info

Isplate stipendija i transfer za prijevoz učenika su dvije stavke iz rashoda proračuna Grada Ljubuškog na kojima je došlo do najvećih promjena u Prijedlogu Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2020. godinu, a koja je usvojena danas na XLIII. sjednici Gradskog vijeća.

Naime, po drugi put ove godine Ljubuški je izmijenio proračun za tekuću godinu. Prvi put je to učinjeno u lipnju, jer je koronavirus donio recesiju i prouzročio pad prihoda, kako u Ljubuškom tako i u cijelom svijetu. Tada je proračun smanjen za 600.000 KM. No, od početka proglašenja prirodne nesreće uzrokovane koronavirusom gradsko čelništvo iznalazilo je načina da posljedice koronavirusa prođu što bezbolnije za Ljubuški i njegovo stanovništvo. Tako je primjerice, Ljubuški među prvima donio Odluku o mjerama pomoći gospodarstvu radi ublažavanja posljedica pandemije.

Ulaganje u mlade i obrazovanje

A da se gradske vlasti uspješno nose sa izazovima današnjice, potvrđuje i novo mijenjanje proračuna čime se on povećava za 436.000 konvertibilnih maraka.

Većina tog iznosa usmjeriti će se u mlade i u obrazovanje, jer, kako v.d. gradonačelnika Vedran Markotić ističe, ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje je ulaganje u budućnost.

A otkako je ljetos izabran za v.d. gradonačelnika Markotić na tome predano i radi – po prvi put svi učenici s područja Ljubuškog imaju besplatan prijevoz, po prvi put svim brucošima su osigurane novčane potpore, a njih će po prvi put dobiti i svi redovni studenti javnih sveučilišta.

Zbog toga su u izmijenjenom proračunu isplate stipendija povećane za 200.000 KM, dok se transfer za prijevoz učenika povećava za 125.000 KM.

Održavanja cesta, vodonatapnih kanala...

Kad je riječ o drugim rashodovnim stavkama, izdvajanja za popravke i održavanje cesta povećani su za 100.000 KM, za održavanje poljskih puteva izdvaja se dodatnih 50.000 KM, a povećani su i transferi za sport za 20.000 KM.

Tu je još povećanje izdavajanja za vodonatapne sustave-kunale za 50.000 KM, za kanalizaciju 60.000 KM, itd.

Prihodi

Izdavajanja za gore navedene stavke osigurati će se povećanjem prihoda proračuna.

Prihodi od poreza povećavaju se za 60.000 KM, a kapitalni primici za 900.000 KM. Neporezni prihodi smanjuju se za 164.000 KM, a tekući transferi za 360.000 KM.

Poslušajte cjeloviti zvučni zapis današnje sjednice GV Ljubuški:

ljubuski.ba

Glas naroda

Naše uprave najbolje posluju u krizi pa ,da nije zdravstvena,najbolje bi bilo da potraje.

čim izbori prođu
probljemi će da dođu
što bi rekla kona
pobro pušiona.

Sve je to dobro kako krava zna ubost...
Kvesko kad častiš?

kad god želiš častim samo reci na čemu si

Samo nemoj da moram kravi pogledat u oči...ne mogu kravi pogledat u oči nikako, vira mi brani.

Ti je gledaj od pozadi

Hvala Bogu još uvijek čvrsto stojim na nogama, po potrebi sjednem, a kad mi se spava legnem.
Jbt što si postao osoran, pomalo.

Sve su to lijepe bajke, ulaganje u obrazovanje je ulaganje u buducnost! Daj zaposli ove koji su vec davno zavrsili bez ppmoci opcine! Tj.nemoj ih ti zaposlit jer zna se po kojoj liniji stranka zaposljava, nego ostvarite mogucnost zaposlenja sirokoj grupi ljudi i mladima i ovima malo starijima

Ulazu u buducnost mladih da sto prije idu odavde kad završe škole da njima ne smetaju..

Kvesko prijatelju di sam ja tu?

Grad Ljubuški povećao proračun
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari