Državljani BiH s dvojnim državljanstvom dužni posjedovati važeću bh. putovnicu

ljubuski.info

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić kazao je kako su svi dvojni državljani dužni posjedovati važeću bh. putovnicu pri prelasku granice BiH te da je jedino moguće bh. državljanima s osobnom iskaznicom prelaziti granicu Srbije i Crne Gore, jer s njima postoji potpisan sporazum.

Cikotić je to kazao na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odgovarajući na pitanje zastupnika Naše stranke u Zastupničkom domu PSBiH Damira Arnauta zašto se državljanima BiH, koji prelaze granicu BiH s osobnom iskaznicom BiH, izdaju prekršajne prijave ukoliko ne posjeduju važeću putovnicu BiH.
Na kojem zakonu se zasniva tako postupanje Granične policije BiH, kada se u Zakonu o putnim ispravama kaže da će se državljani BiH koji pređu preko granice s putnim ispravama koji nisu uređeni ovim zakonom ili s osobnom iskaznicom koja nije osobna karta BiH, kazniti prekršajnom kaznom od 100 do 400 KM - upitao je Arnaut.

Istovremeno je, dodao je, prije više od godinu dana postavio pitanje Graničnoj policiji BiH koliko je najviših dužnosnika BiH u prethodne dvije godine kažnjeno ako su prelazili granicu BiH s putnim ispravama drugih država, ali da nije dobio odgovor.

Ministar Cikotić je podsjetio kako je Vijeće ministara BiH 10. rujna donijelo odluku o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH, kojim se stavlja izvan snage odluka kojom je bilo propisano da državljani BH koji imaju dvojno državljanstvo mogu ući u teritoriju BiH s osobnom iskaznicom, bez obzira na način ulaska u drugu državu iz koje se vraćaju.
Odlukom Vijeća ministara koja se počela primjenjivati 12. rujna, vratio se u okvire Zakon o graničnoj kontroli BiH i Zakon o putnim ispravama BiH po kojima postupa Granična policija pri vršenju granične kontrole - zaključio je Cikotić.

Iz Granične policije ranije su, između ostalog podsjetili:

S obzirom na to da Odluka Vijeća ministara BiH o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu omogućava ulaz u BiHbez predočavanja negativnog nalaza PCR testa na virus SARS-COV-2 državljanima susjednih zemalja (Crna Gora, Republika Hrvatska i Republika Srbija) ako ulaze direktno iz države čiji su državljani, te isti mogu ući u BiH s važećom putnom ispravom ovih zemalja(putovnica ili osobna iskaznica), bez obzira radi li se o eventualnim državljanima BiH koji imaju i državljanstvo npr. Republike Hrvatske.

Podsjećaju kako su, Odlukom Vijeća ministara BiH, uvjeti prelaska državne granice radi sprječavanja i suzbijanja širenja virusa SARS-COV-2, ostali isti.

Kada je riječ o stranim državljanima, stranci koji ispunjavaju uvjete ulaska u Bosnu i Hercegovinu propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočavanje negativnog nalaza PCR testa na virus SARS-COV-2 koji nije stariji od 48 sati do dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine.

Glas naroda

Nejasna informacija!

Eu putovnicom možeš putovat po eu a bih nije u uniji i treba kupit tri pasoša
hrvacki
bosanski
srpski
i poželjno njemački za šetat po bih vilajetim

Fali para

Može li netko ovo malo pojasniti?
Šta ako ja ili bilo tko drugi posjeduje putovnicu RH s dvojnim državljanstvom tj sa adresom u BiH jel može s takvim dokumentom ući u BiH (DA ili NE)???

Pa prema ovome što piše može se prelaziti.

Iz Granične policije ranije su, između ostalog podsjetili:

S obzirom na to da Odluka Vijeća ministara BiH o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu omogućava ulaz u BiHbez predočavanja negativnog nalaza PCR testa na virus SARS-COV-2 državljanima susjednih zemalja (Crna Gora, Republika Hrvatska i Republika Srbija) ako ulaze direktno iz države čiji su državljani, te isti mogu ući u BiH s važećom putnom ispravom ovih zemalja(putovnica ili osobna iskaznica), bez obzira radi li se o eventualnim državljanima BiH koji imaju i državljanstvo npr. Republike Hrvatske

samo laprdaju,znači možeš kao migrant ilegalno bez ikakvog dokumenta a legalo ne možeš

Lažu vas, s hr putovnicom možeš i izaći i ući u BiH. Danas probao. Ako se nađe koji da vas zajebaje a vi samo tulite i mulite bez ikakvog otpora i obrane svojih prava, onda će vam i udarit kaznu ako ste dovoljno glupi.

Dosla maca na vratanca.

Nije to ništa neki naši visoki političari ne smiju u neke općine na kakvu ili u lov na zečeve dok im lokalne vlasti ne skinu kaznu jer su žugali nešto na mostu.

Da smo pametni svi bi imali BiH putovnicu i osobnu Hr s prebivalištem u BiH ovo je naša država što bježite iz nje papirnato id.oti jedni pa zar ne vidite što Srbija radi hoće aerodrom u Trebinju da je njihovo vlasništvo kraj Ćilipa i Mostara a Čović u Beograd četniku Vučiću na noge

a je ti država uređena nema govora, sa kojeg si ti Marsa pao? de gledaj dalje šta ima u Bileći kad si već kod Trebinja

Niti je Ljubuški Hrvatska a neće ni Bileća biti Srbija

e E nismo znali dok ti to ne napisa, hvala na obavjesti

Eto ti si pametan ako imaš BiH putovnicu i HR osobnu znači imaš oba državljanstva i šta si ti tu sad nešto pametno izvalio , kakvo bježanje jedino tko se odrekne BiH državljanstva poništava se iz BiH

Prebivalište tikvane doći će vrijeme kad ne možes na dvije stolice sjediti

Šta ti znaš šta će doć , čuli tikvane he

Nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od adzovaca u BiH a vi tikvajte dokle hoćete

Sve ovo ce rjesti Vozd i Anemicni

pa emigranti šetaju po granicama a nas hebet- sa dokumentima pa što rade ovi lezil[ * neprimjereno * ]v--ći ovde sve može samo pošteno ne pa dokle ovaj nered više

Državljani BiH s dvojnim državljanstvom dužni posjedovati važeću bh. putovnicu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari