Ljubuškim poljoprivrednicima maksimalno 1.000 KM potpore

ljubuski.info

Razvoj poljoprivrede je među glavnim prioritetima Grada Ljubuškog, objavljeno je na službenoj mrežnoj stranici Grada Ljubuškog.

Potpora proizvodnji i ulaganje u poljoprivrednu infrastrukturu temelj je njezinog razvoja, stoga u gradskoj upravi provode niz aktivosti na pomoći svojim poljoprivrednim proizvođačima, navodi se.

Jesenska sjetva

Nakon potpore proljetnoj sjetvi, u kojoj je poljodjelcima isplaćeno 200.000 KM, sad slijedi potpora jesenskoj sjetvi u iznosu od 100.000 KM, od čega će Grad Ljubuški osigurati 30.000 KM, a Federacija BiH 70.000 KM.

U tijeku je obrada prijava poljoprivrednih proizvođača, a potom će se izvršiti prijava na nedavno objavljeni Javni poziv jedinicima lokalne samouprave Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, čime se nastoje ublažiti posljedice koronavirusa na ovu granu gospodarstva.

Za pomoć jesenskoj sjetvi mogli su se prijaviti svi poljoprivredni proizvođači s područja Grada Ljubuškog koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava.

300.000 KM potpore

Prema riječima Davora Vasilja, savjetnika gradonačelnika za gospodarski razvoj, veći broj ljubuških poljoprivrednika se prijavio za ovaj vid potpore čija visina ovisi od obrađenih površina, a maksimalan iznos koji se može ostvariti je 1.000 KM.

Poljoprivrednicima će tako, osim redovitih potpora za proizvodnju s viših razina vlasti, u ovoj godini biti isplaćeno ukupno 300.000 KM potpora od strane Grada Ljubuškog za sezonske sjetve.

Osnaživanje poljoprivrede

Ove potpore su nastavak aktivnosti koje Grad Ljubuški provodi s ciljem osnaživanje poljoprivredne proizvodnje.
Kontinuirano radimo na pomoći našim poljoprivrednicima. Isplaćena su sredstva za proljetnu sjetvu, sufinancirani plastenici, a sad nastavljamo pomagati s apliciranjem na Javni poziv potpore za jesensku sjetvu koju će Grad Ljubuški sufinancirati - kazao je Vedran Markotić, v.d. gradonačelnika Grada Ljubuškog dodavši kako se radi na novim projektima kojima će se poljoprivrednicima dodatno pomoći.

jabuka.tv

Glas naroda

Sve je to Buco sredija.Sad če upisivat ledine za poticaje, Bakir je naredio da sve bude zeleno za izbore pare nisu problem.

Subvencije davat mrtvoj poljoprivredi je velika GLUPOST -još jedna nepravda se radi i peru se pare bez perilice!?

Poljoprivrednicima ne treba vaša milostinja,samo zabranite uvoz i sve OK

ovo je malo ali ce inati za kocku makar tri dana

Ljubuškim poljoprivrednicima maksimalno 1.000 KM potpore
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari