Hercegovina može biti oaza rekreacije i sporta

ljubuski.info

Prvi ciklus teorijske i praktične (terenske) obuke za biciklističke vodiče u okviru projekta "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural", završen je u subotu, 10. listopada u hotelu Park u Širokom Brijegu nakon čega je u nedjelju 11. listopada 2020. godine uspješno održana biciklijada sa svrhom promocije cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta - Franciskana.

Na Franciskani je sudjelovao veliki broj biciklista i zaljubljenika u prirodu iz cijele regije. U sklopu biciklijade podijeljene su i diplome za cikloturističke vodiče.

Ovo je prva u nizu rekreativnih biciklističkih vožnji koja će biti organizirana u okviru projekta, a planirano je uvođenje i standarda kvalitete "Bike Friendly Concept", što će dodati na vrijednosti turističkoj ponudi cijele regije. To će izravno doprinijeti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Zapadnohercegovačke županije.

Projekt "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural" provodi se u okviru drugog poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020. Započeo je 1. listopada 2019., a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

Partneri projekta su Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Europska unija financira ovaj projekt sa ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Glas naroda

Hercegovina može puno toga....ali nažalost ne može ništa. Ima nezrelo društvo. Vlada zavist,oholost, pohlepa i mržnja.

Slažem se. Potencijal osim ljudski stvarno postoji.
Mislim da sve ove što su otišliu Njemačku, Zagreb, Irsku srce zaboli kad vide neke stvari na koje možda nisu ni obraćali pozornost dok su bili ovdje.
Mi bi se igrali turizma i pravili ture biciklima a šume i puteljci puni smeća i čega sve ne!
Za nas starije generacije je kasno, al ovu omladinu treba počet educirat onaj manji nezagađeni i normalni dio ljudi DOK JOŠ NIJE KASNO.

U čemu vi vidite problem gospodine.Turistički potencijali Hercegovine su značajno iskorišćeni pa ne vidim razlog za tako negativno pisanje.Imamo Kravicu,Stari Most,Blidinje,Hutovo Blato ,izvor Bune i dr.rade na zavidnom nivou.Di vi vidite problem?Ostali kapaciteti se postepeno stavljaju u funkciju.

Hercegovina može biti oaza rekreacije i sporta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari