Sašenko Sadiković nagrađen za najbolji strani izum u Turskoj

ljubuski.info

Sašenko Sadiković, iz Ljubuškog, autor je najboljeg izuma - nagrada "Türkpatent Best International" - u konkurenciji 111 izuma stranih izlagača iz 15 zemalja, na upravo završenom, "5. Istanbulskom međunarodnom salonu izuma!

I još jedna potvrda vrijednosti Sadikovićeve inovacije: njegova "Sigurnosna protuvirusna maska" je treća po kvalitetu nagrada, na popisu od 449 izuma, uključujući i autore iz Turske. Namijenjena je za široku upotrebu, najprije medicinskom osoblju.

Sadikovićeva ideja vodilja odnosi se na zračno propusne materijale, na/u kojima se virusi zadržavaju što kraće, a korisniku ne ometaju disanje. Takvih materijala su svjetski istraživački laboratoriji ponudili tržištu više tijekom devet mjeseci ove godine nego za nekoliko proteklih desetljeća.

Dvojac elektroinženjera iz Trebinja, djed Svetozara i unuka Dalibora Basora, dobio je srebrnu medalju za "Mehanički pretvarač AC-DC i generator različitih frekvencija". Radi se o višefunkcionalnom pretvaraču koji pojačava djelovanje električnih polova, frekvencije i racionalne prirode točka - sve to bez dodatnih, skupih elektroničkih komponenti.

Brončane medalje pripale su Vukašinu Daljeviću, iz Prijedora ("Crpka za pitku vodu"), Dragani Vasić, iz Banjaluke ("Lijevak za ulijevanje vode u glačalo") i Nađi Zubčević, iz Sarajeva ("Antibakterijska toaletna školjka").

Glas naroda

Koliko para maska samo da nebude ko na kerametalu masku od krpe za 3.8KM

Idealna za ove migrante,prođu neopaženo na granici..

Svaka čast za svaki kreativan rad.Ali onaj doktor,njegov prezimenjak,ima već lijek protiv korone pa će mu uzet posa.

Svaka čast i sve pohvale našem Ljubušaku.

ovo je ona folija sto se stavlja ispod sajbe kao zastita od sunca !!!

A izuma I [ * neprimjereno * ].

Čestitke gospodinu Sadikoviću, zaslužujete više prostora u medijskom prostoru. Ovaj čovjek može biti predstavljen poštenim intervjuom kao primjer kreativnog razmišljanja i djelovanja.

Često čujemo kako dotični osvaja različite nagrade za izume.Mene je osobno iznenadio izum koji je vezan za bušenje nafte,ili inače bušenje ne sićam se tačno.Samo me interesuje uspije li dotični sve to realizirat i unovčit ili je ovo ko neki hobi?

Čisto hobi...

ovom čovjeku treba pomoći, financijski.

Sašenko Sadiković nagrađen za najbolji strani izum u Turskoj
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari