Biciklima do najljepših dijelova Hercegovine

ljubuski.info

U okviru projekta prekogranične suradnje "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural", kojeg financira Europska unija, u nedjelju, 11. listopada, bit će održana rekreativna biciklistička vožnja pod nazivom "Franciskana".

Cilj ove biciklijade je promocija cikloturističke ponude Hercegovine i njezinih turističkih kapaciteta, priopćili su iz Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije.

Planirani polazak sudionika je u 9 sati s platoa ispred Gimnazije fra Dominika Mandića (Kardinala Alojzija Stepinca, Široki Brijeg).

Sudionici će moći voziti različite staze po izboru, i to: stazu Franciskanu MTB (u duljini od 91 km); stazu Franciskanu A cestovnu (duljine 138 km) i stazu Franciskanu B cestovnu (duljine 162 km).

Biciklisti će imati prigodu vidjeti neke od najljepših krajolika koje Hercegovina nudi: Franjevački samostan i muzej u Širokom Brijegu, Međugorje, vodopad Kravice, Franjevački samostan i muzej na Humcu, Koćušu, Avanturistički park Peć Mlini, seosko gospodarstvo "Marića Gaj" u Grudama, kao i sve lokalne i ruralne znamenitosti na ovim dionicama.

Biciklistička staza Franciskana je tematskog tipa, zamišljena kao staza koja povezuje franjevačke vjerske objekte i muzeje u Hercegovini.

Ovo je prva u nizu rekreativnih biciklističkih vožnji koja će biti organizirana u okviru projekta, a planirano je uvođenje i standarda kvalitete "Bike Friendly Concept", što će dodati na vrijednosti turističkoj ponudi cijele regije.

To će izravno doprinijeti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije zapadnohercegovačke.

Projekt "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural" provodi se u okviru drugog poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Započeo je 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

Partneri projekta su Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općina Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG), navodi se u priopćenju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari