"Čeka" Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ

ljubuski.info

Sindikat djelatnika MUP-a ZHŽ utonuo je u duboki san, a djelatnicima je ostala surova java. Novi kolektivni ugovor nije potpisan, a stari je istekao. Tako su većini djelatnika umanjena brojna prava, dok se policijskim službenicima ne isplaćuju naknade za izvanredne sate rada, nedostaje im opreme za rad i sl.

Tu su još brojne stavke koje su uskraćene djelatnicima policije, a iz prostog neznanja predstavnika Sindikata koji se nisu znali 'ograditi' nadopunom ugovora da će stari koletivni ugovor vrijediti primjerice pola godine po isteku ili dok se ne potpiše novi.

Sindikat ne zanima ni što su lokalni izbori 15.11.2020., oni strpljivo čekaju. Što čekaju nitko ne zna. Možda njima ovakvo stanje odgovara i možda vjeruju kako su ispunili većinu zahtjeva i prava svojih djelatnika. Ili su možda riješili svoj privatno-poslovni status u ime sindikata, pa čemu onda borba.

Nismo postigli nikakav dogovor, nismo ga ni očekivali. To je nastavak već ranije započetih razgovora oko potpisivanja kolektivnih ugovora sa sindikatima zaposlenih u osnovnim i srednjim školama te sindikatom policije - komentirao je 30. lipnja 2020. godine pregovore sa sindikatima predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić. I od tada su oba sindikata utihnula.

No, ipak su prosvjetari nešto aktivniji te su krajem kolovoza ove godine postavili ultimatum Vladi kako neće potpisati novi Kolektivni ugovor ukoliko ne dođe do povećanja plaća prosvjetnim djelatnicima. Ovih dana Vlada ZHŽ maže oči prosvjeti kako su isplatili dio sredstava za pravomoćne sudske presude na koja sredstva su prosvjetni djelatnici godinama čekali. Znači Vlada im daje ono što im je godinama otimala, a oni već čekaju s kemijskom olovkom u rukama spremi opet zaokružiti. Brojni djelatnici MUP-a godinama čekaju u redu, također po pravomoćnim presudama, isplatu utuženih novčanih sredstva. I još Županijsko pravobraniteljstvo nad njima provodi ovrhe zbog pristojbe na tužbe, a djelatnicima MUP-a ostaje samo nada kako će nekad dobiti pravomoćno presuđeni novac.

Strategija predstavnika djelatnika MUP-a bi se lovačkim žargonom mogla nazvati "čeka"! E sad hoće li biti: tko čeka dočeka, ili: tko čeka kasni, vidjet ćemo uskoro.

M.Š.

Glas naroda

Sindikat osobnih namjena

Njima je čeka cili život

Sindikati su nažalost produžena ruka vlasti. Krenu u borbu i onda ih ovi kupe za sitniš i tako godinama

Sto se tice Sindikata u prosvjeti nije istina da miruju.
Cujem da ovih dana provode referedndum o generalnom strajku i prosvjedima.
Kazu puna im je kapa problema koji se ne rješavaju.

Puna im je kapa viška vremena. Isplaćuje im se sve po redu...neka dođu u privatni sektor pa da vide šta znači raditi za male pare. Ne bi dnevnice zaradili. Paraziti.

Pa što i vi niste išli u školu i završili za profesora pa bih vam bilo dobro i imali biste mnogo slobodnog vremena

Blento ovaj gori

Kruva ti, subjekt i objekt će pronaći rješenje, polako di ste navrli

Kruva ti Gela zmaju.

"Čeka" Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari