Potvrđene malverzacije za četvrtinu prijavljenih za glasovanje izvan BiH

ljubuski.info

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 59. (žurnoj) sjednici održanoj 1.10.2020. godine donijelo Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvadak iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine.

Odlukom je utvrđeno kako će se na izvatku iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 101.771 birač. Središnje izborno povjerenstvo BiH će ovaj izvod javno objaviti na svojoj mrežnoj stranici, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka.

Izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine Središnje izborno povjerenstvo BiH objavljuje kako bi birač koji je bez svog znanja, odnosno koji je mimo njegove volje upisan u isti, imao mogućnost podnošenja žalbe.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za 27.960 birača.

Odluka je objavljena na mrežnoj stranici, a u prilogu odluke se nalazi baza podataka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja ličnih podataka u aplikaciju "Provjerite da li je vaša prijava odbijena".

Žalbe na navedenu odluku, koja je istu večer objavljena na mrežnoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do subote, 3.10.2020. godine do 24 sati. Izuzetno, dokazi (izjave ovjerene kod nadležnog tijela, akti nadležnih tijela o adresi boravišta izvan BiH i dr.) kojim se osporava Odluka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH mogu se dostaviti najkasnije do ponedjeljka, 05.10.2020. godine do 16:00 sati, pod uvjetom da je žalba dostavljena u roku.

Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese prijavapp [at] izbori.ba ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo. U subotu, 3.10.2020. godine u terminu od 8 do 16 sati u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH će raditi služba (pisarnica) za prijem eventualnih žalbi.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu za glasovanje izvan BiH, da posjete mrežnoj stranicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i provjere je li njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Sve prijave za glasovanje izvan BiH, gdje postoji sumnja u postojanje kaznenog djela, Središnje izborno povjerenstvo BiH će dostaviti Tužiteljstvu BiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je Odluku o određivanju biračkih mjesta za glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine prema kojoj će biračka mjesta za Lokalne izbore 2020. godine biti otvorena u Veleposlanstvu BiH u Beču, Generalnom konzulatu BiH u Stuttgartu, Generalnom konzulatu BiH u Munchenu, Veleposlanstvu BiH u Oslu, Veleposlanstvu BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu BiH u Chicagu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari