Javni poziv za poticaje malom gospodarstvu u ZHŽ

ljubuski.info

Ministarstvo gospodarstva Zapadnohercegovačke županije objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva Zapadnohercegovačke županije utvrđenih proračunom ZHŽ za 2020. godinu.

Kak je priopćilo ovi ministarstvo, programom se osiguravaju bespovratna poticajna financijska sredstva za subvencioniranje dijela obračunatih troškova kamate po kreditima odobrenim u komercijalnim bankama za nabavku osnovnih sredstava, opreme, ili novog dijela opreme, za kupnju, izgradnju, proširenje ili uređenje poslovnih objekata, financiranje investicija za rast i razvoj subjekata malog gospodarstva (gospodarska društva i obrtnici).

Subvencioniranje kamate će se odobriti i za kredite ili dio kredita koji su namijenjeni reprogramiranju drugih kredita. Subvencionira se dio godišnje kamatne stope u visini od 2% na odobrena kreditna sredstva kod komercijalnih banaka, koja su podignuta u 2018. i 2019. godini i koja imaju kamatnu stopu u rasponu od 2 do 8%.

Ostvareni poticaji služe za ulaganja u obavljanje registrirane djelatnosti, o čemu korisnici dostavljaju dokaz uz Izvješće o utrošku sredstava.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za dodjelu poticaja ostvaruju subjekti malog gospodarstva definirani po Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva, koji su u većinskom privatnom vlasništvu, i koji imaju sjedište i ulažu na području Zapadnohercegovačke županije, te nemaju nepodmirenih obveza prema Županiji kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja koje prati Porezna uprava, te imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme.

Glas naroda

Cemu ovo,opet podobnim,kakvi poticaji kakvi bakraci. Ulazi i radi a ne loviti u mutnom.

Molimo D. Sesara Ministra da nam isplate potraživanja dobivena sudskim presudama, pa bi s tim novcima pokrenuli neki obrt. Otpusteni radnici Turističke zajednice ŽZH!!!!

poticaji,dani provedeni u gonjanju papira,porezi,inspekcije,kazne,pljačka samo da bi uhljebske trbuhe nahranili

Prvi se javili Zarkic i i Hrstic grobar

Ima ih popolju zaposlenih koliko hoćeš nitko nema plaće,traže teke i nareske jedu

Javni poziv za poticaje malom gospodarstvu u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari