Prijevare s biračima izvan BiH!?

ljubuski.info

Još je uvijek u tijeku "iznimno zahtjevna i obimna aktivnost obrade prijava birača za glasovanje van Bosne i Hercegovine", objavilo je Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine ističući kako je za Lokalne izbore 2020. godine dostavljen znatno veći broj prijava birača van Bosne i Hercegovine u odnosu na prethodne izborne cikluse.

Analizom dostavljenih prijava za glasovanje van Bosne i Hercegovine u fazi prijava za glasovanje putem pošte uočen je određeni broj prijava za koje imamo indicije o zlouporabi u korištenju ovoga prava. Dio naših saznanja uz priložene dokaze smo već dostavili Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a po završetku navedene aktivnosti registracije birača koji glasuju van BiH ili donošenja odluke o odbijanju prijava Središnje izborno povjerenstvo BiH će izvršiti analize uočenih zlouporaba te ih također dostaviti policijskim agencijama i nadležnim tužiteljstvima na postupanje, naveli su iz SIP-a.

Središnje izborno povjerenstvo navodi kako u cilju sprječavanja zlouporaba vrši i vršit će više kontrola e-prijava za glasovanje birača van BiH.

Prvu kontrolu vrše službenici koji pregledaju sve pristigle prijave, te potom unose podatke u aplikaciju uz nadzor kontrolora; Drugu kontrolu vrši posebno povjerenstvo formiranog od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BiH; Treću kontrolu vrše članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH metodom slučajnog uzorka; Četvrta kontrola radi se od strane samih osoba koje su se prijavile za glasovanje van Bosne i Hercegovine putem aplikacije na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, te koji mogu prema našim instrukcijama dostaviti Središnjem izbornom povjerenstvu BiH informaciju o uočenom pokušaju zlouporabe, uz dostavljanje relevantnih dokaza; Petu kontrolu vrše izborna povjerenstva osnovnih izbornih jedinica (gradska, općinska i Izborno povjerenstvo Brčko Distrikta BiH), koja su dužna dostaviti nam informacije o biračima koji su upisani za glasovanje na redovitim biračkim mjestima, a neko ih je prijavio za glasovanje van Bosne i Hercegovine. Šesta kontrola biti će vršena u žalbenom postupku provjerom navoda iz eventualnih žalbi birača i Sedma provjera će se vršiti u Glavnom centru za brojanje gdje ćemo provjeravati pošiljke sa glasačkim materijalom dostavljene putem pošte, dostavljene u ime birača za koje u međuvremenu utvrdimo da je zlouporabljeno njihovo biračko pravo na bilo koji način, navodi se.

Središnje izborno povjerenstvo navodi kako Žalbeni odjel Suda BiH vrši sudski nadzor u žalbenom postupku na sve odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Glas naroda

Sve je prevara

sve je tuga i jad, pitam se ima li Boga, da liovi koji varaju misle da je to grijeh, ili ih odriješe od toga grijeha? Pune crkve naroda na sv Antu rijeke se slijevaIe i sad nek mi neko odgovori, koji j4e motiv dolaska u crkvu?

Prijevare s biračima izvan BiH!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari