Iz RS-a traže ukidanje Rukometnog saveza Herceg Bosne

ljubuski.info

Nova rukometna sezona u BiH trebala je početi prošlog vikenda. No, umjesto toga sve je odgođeno s krajnje neizvjesnim ishodom, ne zbog problema s koronavirusom, nego zbog bahatosti predsjednika Saveza u RS-u Marinka Umičevića koji je u jednoj od korespondencija zaprijetio kako će ukinuti Rukometni savez Herceg Bosne, izbrisati sve hrvatsko...

Prošlog vikenda na parkete nisu izašle rukometašice Premijer lige BiH. Iako je dogovor postignut još krajem kolovoza, iz RS-a su tražili da se sve prilagodi odigravanju kup-utakmica Rukometnog saveza RS-a.

Rađa i Umičević

Uz nazočnost predstavnika RS-a, naime, krajem kolovoza jednoglasnom odlukom definiran je početak Premijer lige za rukometašice prošlog vikenda te su utvrđene propozicije, s mogućnosti korekcija, usvojen je zaključak da se izvlačenje natjecateljskih brojeva Premijer lige za rukometašice zbog smanjenih tehničkih mogućnosti, jer su u tom razdoblju zaposlenice Saveza bile u procesu samoizolacije zbog sumnje na moguću zarazu COVID-19, obavi u prostorijama RS FBiH u Mostaru, što je i učinjeno. Nitko punih dvadeset dana nije imao nikakvu primjedbu jer je sve provedeno na temelju Bergerovih ljestvica.

Nakon toga uslijedilo je orkestrirano bombardiranje od vodećih srpskih predstavnika u rukometu Vojislava Rađe i Marinka Umičevića koji, zapravo, svojim potezima opstruiraju druge očekivane reforme u rukometu. Sve probleme u RS-u pronašli su u povjereniku Rukometnog saveza BiH za natjecanja Zdenku Alpezi.
Rukometni savez RS-a nikad neće dopustiti da se gospodin Alpeza tako ponaša, a zbog takvog ponašanja g. Alpeze i njegovih satelita tražit ću na sjednici Upravnog odbora, pa onda i od Ustavnog suda, da se klubovima iz FBiH ukine predznak 'hrvatski' jer ovo je BiH i to me iritira. Također ću tražiti na prvoj skupštini da se ukine Herceg Bosna iz Statuta jer svi problemi dolaze s te adrese, zaprijetio je Umičević u dopisu koji više sliči komitetskim ili velikonacionalističkim projektima i planovima koji u politici uglavnom dolaze s druge adrese.

Otvoreno bi se Umičeviću moglo s druge strane reći i kako treba ukinuti RS Republike Srpske jer je ovo BiH, a jednako tako i naziv "srpski" kada njegove poruke ne bi bile same po sebi proturječne, ali i neodgovorne i opasne.

Potpuni paritet

Jedino u rukometnom sportu i Savezu u BiH postoje tri posve ravnopravne sastavnice - savezi sa sjedištima u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci - koje odlučuju posve ravnopravno s 33,3 posto udjela u svim tijelima krovnoga saveza. Umičević, kojemu je očito važniji kratkoročni interes, a ne strateško pozicioniranje, moguće će pokušati realizaciju "ukidanja" hercegbosanskog saveza i pariteta.

No, posve sigurno, od Hrvata koji rade u tome savezu nikada neće naići na odobravanje. Posebno je to neodgovorno i bez ikakva utemeljenja udar prema Savezu Herceg Bosne koji je mogao, vjerojatno, na posljednjem Europskom rukometnom prvenstvu, da je kojim slučajem priznat kao državni, imati ekipu i za završni ogled.

Naime, čak 16 momaka iz "Herceg Bosne" branilo je, u inat Umičeviću, boje dviju reprezentacija. Jedna je bila srebrna i imala MVP Eurolige.

Večernji list

Glas naroda

Štaje ovo sad ko je ovdje lud Presjednik Dodik kaže neki dan u Zagrebu javno da će se svim sredstvima borit za Hrvate u BIH i da će RS biti uz nas u svim političkim nedaćama šta je sad ovo hoće da ukinu sve što ima veze sa postojanjem jednog Naroda gdije je sad to prijateljstvo Srba prema ugroženom Hrvatskom Narodu.

izbori se bliže, zar nismo ugroženi pred svake?

Sasma istina, budemo ugroženi a čim prodju izbori budemo odgrozeni....

Zato je Izviđač davno izbrisa hrvatski.

Kad dođe direktiva od ćiriličara ima da se zabrani hrvatski jezik i uvede ćirilicu u škole isto kao kada izviđač mora da izgubi u mostaru finalu ili da se ugase rodilište ljubuški da se rađaju ubuduće mostarci

Iz RS-a traže ukidanje Rukometnog saveza Herceg Bosne
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari