Novčane potpore do 60% ulagačima pri kupnji zemljišta u Ljubuškom

ljubuski.info

Ulagači koji se odluče tvrtke graditi u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata ostvarit će financijsku potporu Grada Ljubuškoga. Naime, u cilju privlačenja što većeg broja ulagača i otvaranja novih radnih mjesta gradske vlasti Ljubuškog pripremile su odluku o pružanju financijske potpore ulagačima na neizgrađenom građevinskom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata.

Odluka izrađena na inicijativu v. d. gradonačelnika Vedrana Markotića naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Kako se navodi u spomenutoj odluci, Grad Ljubuški obvezuje se ulagaču isplatiti iznos financijske potpore od 20 do maksimalno 60 posto od uplaćene prodajne cijene na neizgrađenom građevinskom zemljištu u spomenutim gospodarskim zonama.
Ulagač ostvaruje pravo na financijsku potporu ako ispunjava sljedeće uvjete: da je riječ o samostalnom poduzetniku ili pravnoj osobi, da je zemljište kupio izravno od Grada Ljubuškog te da je ishodovao uporabnu dozvolu u roku od tri godine od dana kupnje zemljišta, stoji u odluci o pružanju financijske potpore ulagačima na neizgrađenom građevinskom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata.

Visina potpore ovisit će o broju radnika koje ulagač planira zaposliti. Tako će ulagači koji se obvezuju na zapošljavanje od 10 do 19 radnika ostvariti pravo na financijsku potporu u visini od 20 posto od uplaćene prodajne cijene. Ulagači koji se obvezuju na zapošljavanje od 20 do 29 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 30 posto od uplaćene prodajne cijene. Nadalje, oni gospodarstvenici koji se obvežu na zapošljavanje od 30 do 39 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 40 posto od uplaćene prodajne cijene. U odluci se također navodi da ulagači koji se obvezuju na zapošljavanje od 40 do 49 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 50 posto od uplaćene prodajne cijene.

Najvišu potporu, onu u visini od 60 posto od uplaćene prodajne cijene, moći će ostvariti oni koji se obvežu na zapošljavanje 50 i više radnika.

Važno je istaknuti kako je ulagač koji želi ostvariti spomenutu novčanu potporu dužan u objektu koji je predmet iste zaposliti više od polovine radnika koji imaju mjesto prebivališta na području Grada Ljubuškog.
Stupanjem na snagu ove odluke ulagač ostvaruje pravo na isplatu financijske potpore Grada Ljubuškog u razdoblju od šest mjeseci od dana ispunjenja predviđenih uvjeta, zaključak je predložene odluke.

Osim spomenute odluke, Gradsko vijeće sutra će, između ostaloga, razmatrati i prijedlog zaključka o dodjeli na korištenje poslovne prostorije, prijedlog odluke o određivanju građevinskoga zemljišta u državnom vlasništvu, prijedlog zaključka o prodaji neizgrađenoga građevinskog zemljišta.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o pokretanju postupka o dodjeli koncesije za korištenje poljoprivrednoga zemljišta na području Grada Ljubuškog, prijedlog rješenja o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka dodjele koncesija na poljoprivrednom zemljištu na području Grada Ljubuškog, odluka o dodjeli jednokratnih financijskih potpora brucošima Grada Ljubuškog.

Večernji list

Glas naroda

Šta ćemo s ovima koji su zatvorili tisuće radnih mjesta

Znači nakon 30 godina skontali da su za zajednicu važni oni koji otvaraju radna mjesta ma bravo

ma đavla su oni skontali , nije problem u poticajima na zemlju i takvim projektima , nije nitko normalan lud uložiti svoje teško stečene novce u ne uređeno društvo , gdje vlada korupcija , lokalni šerifi , štele razne , gdje sud vodi najobičniji proces 10-15 godina , gdje nitko za ništa ne odgovara , i sad bi trebali ovi sve što su cijeli život stvarali uložiti u takvo društvo , ja mislim da neće nitko sa strane , možda lokalni neki tajkun opet kao nativa , u tome je problem , jer tko ima razvijen projekt i zdravu ideju njemu nije problem platiti zemlju

i svakodnevne gestapovske inspekcije ružnih isfrustriranih i pohlepnih baba

Opet prodaju nelegalno državno zemljište a na sudu su izgubili u presudu i od tog novca baraba kupuje stanove po zagrebu

Ja ću zaposlit 300 radnika na pakovanju magle moguli unaprid dobit potporu.

Mi se sekamo a to odluka iz opcinskog vjeca..

nije to odluka općinskog vijeća nego jednog čovjeka a vijećnici su tu samo da za sto maraka dignu ruku kako im se kaže,čast izuzetcima ali su u velikoj manjini tako da nemaju šanse dok god domaća krmad vlada

Do 49zaposleni 50% od 50 zaposleni daju 60% potpore, baš me zanima ko će zaposlit 49 radnika umjesto 50 da ima potporu od 60% i onda lagano otpusti koliko hoće i kako hoće.... Nisam vas tako učio?

Vedran je naučio ponešto od Barabe

šta je ovo ljudi moji, Ovaj portal promovira HDZ i Markotića... E svašta!

Kasnite puno i previše das ste davno dali za 1KM zemljište možda prije 15g bilo bi od toga nešto, a sada samo kao "Đoja" pred izbore da nešto ko obećajete. A ovo brucošima 500KM nema tu logike što niste dali onima na drugoj pa do pete koji su socijalno ugroženi. A brucoš ?
Na kraju godine vidjet ćete koliko ih prešlo u drugu godinu
Sve su to predizborske igre i igrice.

tih 500 KM je mazanje očiju ovcama pred izbore isto kao asfaltom i ćevapima

Pare se daju studentima koji redovno polažu znači 3,4,5 godina a ovo je providno Markotiću

Eh ...kad bi izbori bili barem svaki dan...davno su investitori zaobišli Ljubuski...Grude ..Široki..Posušje nas prešli odavno...ovo je sve doli čista politička propaganda....vd gradonačelnika a donosi odluke koje opterećuje budžet...a naravno da skupi koju pinku više za izbore ..dovoljno je vidjeti uređenje asfalta na zaobilaznici...bolje da je 50metara u komadu navukao a ne onako zakrpe ko prosjačke gaće

Kakve potpore,nek im grad "Grad Ljubuški" da besplatno zemljište na korištenje,osigura infrastrukturu,ne naplaćuje komunalije nekoliko godina i tek onda se možete nadati ulagačima ali već je kasno jer će do tad svi što znaju radit nešto otić u Njemačku

Dokle god vlast bude prednjačila u nepoštivajnu pravomoćnih sudskih presuda, dotad će vladavina prava biti ugrožena, a kad je vladavina prava ugrožena onda ne postoje minimumi za očekivati da će doći investitori, jer povjerenje u sigurnost poslovanja je više nego narušeno.....

Za Gosta 19:46.
Lipno je selo u Ljubuškoj općini koje nema školu u 21 stoljeću. A ti komentatoru si član zločinačke organizacije HDZ-A koja će potop doživjeti od Ante Paponje.

Samo mi reci čeme i kome bi ta škola sluzila?

Tako je sta ce skola u lipnju. Pa sta ce fratru ona stvar a ne sluzi mu niza sta. Sta ga treba onda ubiti ili sta.. Pametnjakoviću bezobrazno, treba li kafic ili kladionica

ko i tebi, za pišanje

Svi kradezeovci imaju Ševine diplome. I odmah im je pred očima kako krasti.

U lipnu nazalost nema dice,a ako se natalitet popravi u što sumnjam u narednih 80 godina lako se škola napravi.
Bolje taj novac ulozit u obnovu staroga grada jer je turizam jedina šansa da ostanemo i opstanemo.
Ja bi volio da je drugačije

U Radisicima nema struje tko će dati glas ovim banditosima jadna mu majka

U turizma ulagati, pa vidis sta se desava u svijetu, u turizam je zadnje u sta se treba ulagati..

Samo [ * neprimjereno * ] moze svoj novac ulozit u ovoj ludari od drzave.

Ajmo uvest izbore svaki misec i biće nam bolje nego u Švicarskoj

Novčane potpore do 60% ulagačima pri kupnji zemljišta u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari