Otvoren natječaj na temu "Pobijeni hercegovački franjevci"

ljubuski.info

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca, koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne na čelu s Ivanom Sivrićem, raspisuje Natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni).

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) neka se pošalju najkasnije do 15. prosinca 2020. na adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se 3 nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na "Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca" 4. - 7. veljače 2021.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku - Glas o mučeništvu - Natječaj) i objavljuje u glasilu Stopama pobijenih.

Mole se sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo. Historiografija nas uči da samo na činjenicama treba graditi istinu o prošlim događajima! A Sveto pismo, pak, davno je to reklo, poručili su organizatori.

Glas naroda

"Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) neka se pošalju najkasnije do 15. prosinca", pa kaže dalje
"Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju"
A eto,...

hahaha vidi franjevaca kako lijepo barataju hrvatskim jezikom , historiografija valjda se piše povijest po hrvatski , recite franjevci kad ste bili proganjani u jugi kako ste imali svi putovnice da putujete po svijetu , zna se tko je mogao putovnicu dobiti u ta doba , to se ne smije zaboraviti , pola vas je za udbu radilo po župama u svijetu

Historia est magistra vitea.Vatican-Rim se ne poducava diplomaciji.Sve je naše.

" Na činjenicama treba graditi istinu o prošlim događajima!" Činjenica je da je Dragan Čović zadnje jugokomunističko seto branilo Juguslaviju i kad je vrapcima na grani bilo jasno da će se raspasti. Činjenica je da taj jugokomunista zajedno sa vama gospodo svećenici manipulira i obmanjuje ovaj narod. Samo nastavite još jačim tempom sijte mržnju prema drugim narodima i zastrašujte svoj narod svoj pod navodnim znacima . I naravno dijelite i dalje sve što opljčkate pola vama pola Čoviću jer samo će se bogati dočepati raja a srotinju čeka svakako pakao.Samo naprijed do potpunog nestanka Hrvata.AMEN!!!!!!!!!!!!

Još kad bi objasnio kako to oni obmanjuju narod i di to siju mržnju prema drugim narodima bio bi vjerodostojan.Ovako ličiš samo na nekog sitnog provokatora kojem đigarica izgara od mržnje.

Evo nisam ja bio u kom.iznad, ali ne sinu oni mržnju prema drugim narodima, nego siju mržnju prema " svom" narodu, npr, kako to nisu digli glas za zaboravljene branirelje, kako, zašto, kako uhljebjuju več uhljebljene i iz istih porodica, kojim, uzgred rečeno ne treba, a zaboravljaju potrebite, kako nekom stalno daju pomoć komu nije bas potrebna, a kome he potrebna, a nisu u patinini ništa, kako nekom daju drva za dvi zime, a nekom ne daju ni kubik, kako,..... moga bi ovako vazdan, ali svi vi znate, a šutite, a šutnja je griijeh, i mogao sam ja ovo fino napisat u više rečenica, ali me naljutiste, eto,...⁸

nije samo to već sa oltara huškaju narod nedjeljom protiv komentara na internetu i protiv ljudi obitelji djece koji su trbuhom za kruhom otišli u zapadnu europu

Opet bi sve tribalo dokazima podastrit.A,evo kad me vec vuces za jezik,zasto ste vi zaboravljeni izbacili Kolobarica iz clanstva a izabraliBotu za predsjednika a istog su statusa i nisam cuo da je se i jedan od vas pobunijo.Zasto pravednice?

Goste .15:18: 37.Vidiš li da si usamljen? Mijenjaj stranku Bog ti pamet prosvijetlio ali izgleda da neće nikada.

Usamljen ,vidim da jesam ,ali svejedno mi ne pase takvo drustvo.Samo sto ne odgovoriste kad ste u vecini,nisam nista tesko pita?Ili bi vi samo skidali gace iznad drugih?

Usamljeni zašto je broj katolika danas isti kao prije stotinu godina zašto usamljeni????????

To pitaj svojih prijatelja.Je li istina da bi vas IZ podrzala da ste tili prominit ime u Smetnuti Gazije?

FRANJEVCI znaju da zaboravljeni primaju penzije od drzave protiv koje su se borili i cije su zene i decu ubijali srpskohrvaski fasisti napravili genocid to im je nagrada za pocinjeni genocid penzije i benifiti koje primaju zato i nisu podrzali franjevci

Meni se čini da nisi dobar nešto danas, manta li ti se?

Hvala ti Dragane, hvala ti dobročinitelju nas....ako ti nije jasno onda si ili panglu ili HDZkenjac a to ti ne isto.

Organizirani su identično kao sicilijanska mafija. To je najveća istina.

Gost. 12:26:11. Je zapošljen u ministarstvu propagande . Kojoj stranci pripada? HDZ-u naravno koja je jedini pravni nasljednik UDB-e ili kako se poslije zvala u Hrvatskoj SDS a u BiH SDB. Pitanje za dežurne branioce ovog režima: Kako je moguće da je danas broj katolika u BiH skoro isti ko na kraju propasti Turskog carstva??????? Broj katolika dolaskom Austro Ugarske je bio oko 330 000 danas po podatcima crkve negdje oko 360 000. Gospodo prije nego odgovorite na moje pitanje nemojte zaboraviti na sljedeće činjenice: Prva. Hrvati u BiH su prvi ponavljam prvi ustali u obranu svojih prostora. Druga činjenica: Imali su Hrvatsku iza leđa i slobodan dotok svakojake pomoći. Treća činjenica: Hvati u BiH imaju najjaču dijasporu koja ih je izdašno pomagala.O broju vojnika i zapovijednika i broju ranjenih ne bih pisao to znamo svi.Kako je moguće da nas je danas više nego duplo manje nego 1991 na ovim prostorima???? Neka mi netko objasni bit ću mu zahvalan do groba. Hvala!

Utorkom u SRIDU.
Svaka čast za komentar.

Ko ce tebi objasnit kad sve znas a nista ti nije jasno?

Uhljebu zavuci se u Čovićevu stražnjicu gdje ti i je mjesto evo vani pada kiša.

Ovome fratru sam pisao prošle godine da napiše temu: "O pobijenim hosovcima na Čulama" i da održi svetu misu pa mu je maca popala jezik, te tko je to ubio Ludviga na stepenicama hotela u Čitluku itd.eto kako su samo dvolični i pokvareni fuj

Ako ima Boga , njegova ruka neće ni njih zaobići.

Sto si njemu pisa kad ti sve znas,sto sam ne napises?Ali bi se onda mora i potpisat ,pa ti to ne pase,jel da.

Dokle god u crkvi ima 100 vjernika njih ništa ne brine

Cijela ljubuska opcina zna da se najbolji posao, mjesto na fakultetu, prodaja zemlje i kupovina, trgovina objektima i ostali posrednicki poslovi najbolje obave preko fratara.

Svaka čast točno ko sveto pismo!!!

Biraju oni zato Anti nisu dali glasove

Otvoren natječaj na temu "Pobijeni hercegovački franjevci"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari