Roditelji prosvjedovali za normalizacija nastavnog procesa

ljubuski.info

Prosvjedna šetnja pod nazivom 'Socijalizacija, ne ekranizacija' koja je okupila oko tisuću sudionika, održana je u ponedjeljak popodne na ulicama Mostara.

U prosvjedu, čiji organizator je udruga roditelja 'Naša djeca 2014' zahtjeva se normalizacija nastavnog procesa u hercegovačkim školama.

Skup je krenuo od Španjolskog trga gdje su iščitani zahtjevi Udruge, a završio se u parku Zrinjevac gdje su roditelji potpisivali peticiju za podršku zahtjevima Udruge roditelja Naša djeca 2014, a dijelili su se i Zahtjevi za osiguranje minimalnih tehničkih uvjeta za praćenje nastave na daljinu koji bi bili upućeni Ministarstvu obrazovanja.

Član Upravnog odbora udruge "Naša djeca 2014" Dragan Musa kazao je kako su djeca motiv ovog prosvjeda.
Borimo se za našu djecu, njihovo obrazovanje i da kroz što normalnije školovanje probaju usvojiti što više znanja. Najbitniji zahtjev koji smo postavili nam je da se online nastava izvodi samo u slučaju opće karantene, a drugi zahtjev, koji je također jako bitan, je da u slučaju zaraze jednog djeteta u razredu samo to dijete ide u samoizolaciju, a ne cijeli razred, kazao je Musa.

Ako se njihovi zahtjevi ne ispune, Musa dodaje kako su im ruke vezane jer nemaju sugovornika s druge strane.
Ovim skupom pokušavamo isprovocirati da se Ministarstvo obrazovanja obrati, sasluša riječ roditelja i vidi koji su naši problemi, te da u skladu s tim pokušamo iznaći zajedničko rješenje, naveo je Musa.

Predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš kazao je da se mjere koje su donesene moraju preispitati.
Ako govorimo o školstvu, mjere koje su donesene su dvojake. Djeca dok idu kroz hodnik i ulaze u učionice nose maske, u učionici su bez maske, izlaze vani i odmah skidaju maske i druže se zajedno. Te mjere se trebaju preispitati, treba vidjeti jesu li odgovarajuće i poraditi na njima, ali nama je dužnost poštovati sve mjere koje su na snazi kazao je Lauš.

Istaknuo je kako je jedna od važnijih poruka da su roditelji protiv online nastave.
Ako dođe do toga da učenici budu pohađali online nastavu onda smo sigurno izgubili jednu, dvije generacije, istaknuo je Lauš.

Zahtjevi Udruge su da online nastava bude isključivo u slučaju opće karantene, da se mjera samoizolacije izriče samo zaraženom djetetu, a ne svim učenicima u grupi, odnosno razredu. Temperaturu, zahtijevaju, da se djeci mjere doma, a ne pri ulasku u školu, kao i obavezno uvođenje velikog odmora za učenike svih razreda na otvorenom.

Također traže ukidanje ograničenja maksimalnog broja učenika na 15 i formiranje razreda ovisno o kapacitetu učionica te ispitati koliko mjere utječu na psihološki i socijalni razvoj djeteta.

FENA

Glas naroda

Budale!!!!!

Meni samo smeta sto se politicari sa zdravljem dice.Zasto se ne slusa strika i zasto ih se stalno saplice bez obzira na posljedice pa i za dicu.Zasto ne predloze na koji nacin bi da sami priuzmu odgovornost za vlastito dite i mirna Bosna.Ako njima nije stalo do zdravlja vlastite dice nek se potpisu da odgovaraju za njih ali isto tako i za drugu dicu ako bi njihovo bilo prenosnik virusa.Oce,malo morgen.

Ocito ste i vi imali online nastavu s obzirom kako pistete, tj kako se izražavate.

Vi ste očito imali i dopunsku pa ste izrasli u malo savršenstvo.Stručnjak za sve.

Kako misle ispitat kako mjere utjecu na psiholoski i socijalni razvoj djeteta?!

Mozemo uciti samo na prethodnim ispitivanjima i tragicnim slucajevima kada su djeca bila osamivana bez socijalne interakcije! Imaju pravo sto se bune jer grana se savija dok je jos mlada isto tako je najlakse "programirati" djecu.

zar samo HDZ ima struku di je struka naroda koja je puno veća 75% HDZu trebaju nepismeni da ih lakše čerupaju-školovani rade probleme

Zašto nisu otišli na Bare da se pomole mučeniku nad mučenicima??????

Moze li i jedan clanak proc bez da spominjete te, ne vrijedi im ni izgovorit naziv i nepotrebno ga reklamirat!?
Bojkot izgovaranju i pisanju imena te stranke!

Roditelji prosvjedovali za normalizacija nastavnog procesa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari