Uskoro otvaranje malograničnih prijelaza između BiH i RH?

ljubuski.info

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH je 7. rujna bh. strani službeno uputilo prijedlog, u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova, da se ponovno otvore svi granični prijelazi za pogranični promet.

Nakon što su mještani pograničnih mjesta s hrvatske strane granice, ali i iz BiH, putem medija ukazali na poteškoće pri kretanju u pograničnom području, čini se da su institucije odlučile reagirati i ponovno otvoriti malogranične prijelaze koji su zatvoreni zbog epidemije koronavirusa.

Iako je epidemiološka situacija i dalje osjetljiva, smatramo nužnim da se olakša prelazak granice s obzirom na početak nove školske godine i potrebu obavljanja gospodarskih i poljoprivrednih aktivnosti u pograničnim područjima, navodi se u priopćenju.

Šef ureda ministrice vanjskih poslova BiH Denis Hadžović izjavio je:
Mislim da će se moći udovoljiti zahtjevu Hrvatske jer je to u interesu BiH i vjerojatno će početkom naredne sedmice ministarstvo uputiti odgovor na taj zahtjev.

Nova TV

Glas naroda

Konačno!! Bogu hvala, napokon jedna dobra vijest.

Dašta, vidićeš sad salameta, cvjetat će nam ruže i teći med i mljeko...sve će nam sikire upast u med...samo ćemo udarat.

Uskoro otvaranje malograničnih prijelaza između BiH i RH?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari